HNL.hr

Petković i Hoxha za korak prema naslovu

Dinamo preokretom
dobio veliki derbi,
Varaždin slavio u
Splitu

05.05.2024.
Dinamo preokretom dobio veliki derbi, Varaždin slavio u Splitu
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Rijeka je na Rujevici povela protiv Dinama, no Petković i Hoxha u završnici osigurali su možda i ključne bodove Zagrepčanima, dok je Varaždin na Poljudu nadjačao Hajduk.

Hajduk - Varaždin 0:1 (0:0)

Porazom od Varaždina, nogometaši Hajduka i matematički su potvrdili ostanak na trećem mjestu SuperSport HNL-a, a gostujuća je momčad do pobjede stigla u 67. minuti utakmice.

Tada je suprotnu stranu domaćih vrata efektno naciljao Drožđek te donio svom sastavu prvo ovosezonsko slavlje protiv Splićana. Varaždin je s ova tri boda ponovno zauzeo šesto mjesto na tablici.

foto: CROPIX

Rijeka - Dinamo 1:2 (0:0)

Veliki derbi ovosezonskog prvenstva, sraz vodećih momčadi lige na Rujevici, pripao je naposljetku gostima iz Zagreba, premda je Rijeka povela početkom drugog poluvremena, kada je Marko Pjaca realizirao kazneni udarac.

Za početak preokreta pobrinuo se Petković u 75. minuti, sjajnim dalekometnim pogotkom iz slobodnog udarca, da bi u 89. minuti - samo dvije minute po svom ulasku u igru - konačnih 2:1 na semaforu ispisao Hoxha.

U posljednja tri kola Dinamo tako ulazi s četiri boda prednosti ispred Rijeke. Dinamu preostaju utakmice protiv Osijeka, Slaven Belupa i Rudeša, a Rijeci protiv Varaždina, Osijeka i Slaven Belupa.

Još vijesti