Grassroots > Veterani

Revijalna utakmica u Austriji

Reprezentacija
veterana Hrvatske
gostovala u
Knittelfeldu

08.07.2024.
Reprezentacija veterana Hrvatske gostovala u Knittelfeldu
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Reprezentacija veterana Hrvatske nastupila je u revijalnoj utakmici u organizaciji Zavičajnog kluba Hrvata Gornja Komušina u Knittelfeldu u Austriji.

Ogranak Hrvatskog Zavičajnog kluba Gornja Komušina, Hrvata porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Hrvata koji žive i rade u pokrajini Gornja Štajerskoj u Austriji (Murtal) organizirali su malonogometni turnir za sve Hrvate u dijaspori koji gravitiraju tom području. Tako se na malonogometnom turniru odazivaju momčadi iz Austrije, Njemačke, Slovenije, ali i Hrvatske.

Ova udruga djeluje već tridesetak godina i broji 370 aktivnih članova i njeguje Hrvatske običaje i tradiciju, od jezika, kulture pa sve do okupljanja na sportskim natjecanjima kao što je bio i ovaj. Na tom području živi oko 6 000 Hrvata. Osim nogometne sekcije djeluje i folklorno umjetničko društvo koje njeguje tradiciju pjesme i plesa i bilježi brojne nastupe.

Ove godine na turniru je bio nešto manji odaziv, zbog godišnjih odmora i završetka školske godine i bez obzira na ovu činjenicu, sam događaj popratio je veliki broj gledatelja koji su uživali u druženju i prikazanom nogometu, gdje nije nedostajalo ni pjesme.

Sam turnir odigran je na igralištu nogometnog kluba ESV Knittelfeld, a svečani dio nastavljen u društvenom domu, na kojem su organizatori zahvalili sudionicima, podijelili prikladne plakete te proglasili najuspješnije momčadi i pojedince. Posebne zahvalnice predsjednik Zavičajnog kluba Gornja Komušina Pavo Grgić dodijelio je HNS-u, HRT-u koji promiče hrvatsku riječ iz dijaspore kroz redovite emisije “Pogled preko granice“ i “Globalno hrvatsko“ te naglasio veliku potporu Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. U ime Hrvatskog nogometnog saveza prigodnu plaketu domaćinu uručio je tajnik komisije za veteranski nogomet i izbornih reprezentacije veterana Hrvatske Robert Uroić.

foto: Arhiva HNS

Prije finalne utakmice turnira odigrana je revijalna prijateljska utakmica domaćina, reprezentacije Komušine protiv reprezentacije veterana Hrvatske gdje su gosti bili uspješniji rezultatom 7:3, a pogotke su postigli Đani Miško 2, Hrvoje Štrok, Dalibor Vokić, Miljenko Mumlek, Siniša Ferenček i Saša Dmitrović za reprezentaciju veterana Hrvatske, a Mateo Rimac 2 i Ilija Tomić za domaćine.

Za reprezentaciju Komušine nastupili su: Mario Pajić, Damir Bencek, Ilija Tomić, Marko Pejić, Željko Marić, Davor Pranjić, Mateo Rimac, Josip Martić, Miroslav Stojčević, Ivan Zeba, Dražen Bradarić, Zoran Jorgić, Marko Mršić, voditelj Ivo Stojčević, službeni predstavnik Stipo Stojčević.

Reprezentacija veterana Hrvatske nastupila je u sastavu: Vlatko Sarapa, Goran Vincetić, Robert Radić, Dalibor Vokić, Đani Miško, Ivica Antolić, Siniša Ferenček, Nikola Štrok, Miljenko Mumlek, Hrvoje Štrok, Siniša Klobučar i Saša Dmitrović. Stožer HNS-a: izbornik Robert Uroić, pomoćnik izbornika Dražen Šimunić, službeni predstavnik Nenad Stražanac.

Utakmicu je sudio Ante Prakljačić.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti