Grassroots > Veterani

Vrijedan jubilej

Reprezentacija
veterana Hrvatske na
proslavi stote
obljetnice NK
Napredak iz Batine

08.09.2024.
Reprezentacija veterana Hrvatske na proslavi stote obljetnice NK Napredak iz Batine
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Reprezentacija veterana Hrvatske uveličala je proslavu 100. rođendana Nogometnog kluba Napredak iz Batine.

Batina je malo naselje i luka na Dunavu u Baranji. Razvilo se u lokalni centar sjeveroistočnog dijela Baranje, u predjelu Banskog brda gdje ono izbija na Dunav. Batina pripada općini Draž, a broji oko 600 stanovnika.

Nogometni klub slavi ove godine veliku obljetnicu, a središnji događaj bio je odigravanje prijateljske utakmice s reprezentacijom veterana Hrvatske. Danas klub ima kategoriju seniora koji se natječu u 2. ŽNL NS Baranja, a okuplja i mlađe pionire koji se također natječu u ligi mladeži NS Baranja.

Prije utakmice član komisije za veteranski nogomet IO HNS-a, Milan Španjić, kapetanu domaćina Ervinu Deže uručio je prikladnu plaketu, a domaćini su uzvratili gostima također prikladnom zahvalnicom.

foto: Arhiva HNS

S obzirom na to da domaćin nema selekciju veterana, reprezentaciji veterana Hrvatske suprotstavila se seniorska momčad domaćina, no stariji i iskusniji gosti bili su uspješniji i na kraju slavili 5:2. Pogotke za domaćine postigli su Milan Ćupurdija i Luka Koprivec, dok su za goste dvostruki strijelci bili Mario Mijatović i Vladimir Dragosavljević, uz pogodak Siniše Ferenčeka.

Nakon utakmice za sve goste i uzvanike priređen je prikladni domjenak, na kojem se u ime domaćina svima nazočnima zahvalio član uprave Ivan Vidak, dok se u ime općine obratila Valentina Micai te čestitala ovu lijepu obljetnicu. Biranim riječima u ime HNS-a obratio se Milan Španić.

Za NK Napredak Batina igrali su Igor Šipoš, Luka Koprivec, Ivan Vida, Miodrag Srećković, Laslo Bačvanin, Milan Vujin, Ervin Deže, Mile Čanadžija, Milan Čupurdija, Valentin Horvai, Noel Feješ, Ivan Šipoš, Matija Vida, Vanja Milješić, Matej Šipoš, Robert Gajić, Mario Milinković, Alen Veg i Damir Simić. Službeni predstavnik: Sebastijan Pundžin, trener: Ognjen Andrinčin, fizioterapeut: Stipe Lacić.

Reprezentacija veterana Hrvatske; Goran Kerovec, Robert Radić, Dalibor Vokić, Mirko Kruljac, Mario Lučić, Siniša Ferenček, Mario Petrović, Marko Ižaković, Mario Mijatović, Siniša Klobučar, Vladimir Dragosavljević, Saša Dmitrović, Branimir Bizjak, Mario Kedmenec. Službeni predstavnik: Nenad Stražanac, izbornik: Robert Uroić, fizioterapeut Sandi Ravbar.

Suci utakmice: Goran Gorup (Čeminac), Domagoj Mikola (Mece) i Ninoslav Fratrić (Osijek).

foto: Arhiva HNS

Još vijesti

  • Reprezentacija veterana Hrvatske u Belom Manastiru

    08.09.2024.

    Reprezentacija veterana Hrvatske u Belom Manastiru

    Reprezentacija veterana Hrvatske odigrala je prijateljsku utakmicu s veteranima ŠNK Baranja Belje na novoizgrađenom gradskom stadionu u Belom Manastiru povodom otvorenja jedne od etapa stadiona i...

  • Uvjeti i prijava za 24. prvenstvo veterana HNS-a

    27.08.2024.

    Uvjeti i prijava za 24. prvenstvo veterana HNS-a

    Vinkovci i Rokovci-Andrijaševci bit će od 27. do 29. rujna domaćini 24. prvenstva veterana Hrvatskog nogometnog saveza. Komisija za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na...

  • Trijumf veterana Španskog Mark Bau

    27.08.2024.

    Trijumf veterana Španskog Mark Bau

    U organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i suorganizaciji NS Zagreb i HNŠK-a Moslavina Kutina, na gradskom stadionu u Kutini i pomoćnom terenu...

  • Reprezentacija veterana uveličala proslavu 75 godina NK Munja Veliki Rastovac

    06.08.2024.

    Reprezentacija veterana uveličala proslavu 75 godina NK Munja Veliki Rastovac

    Veliki Rastovac ove godine slavi značajnu obljetnicu - 75 godina postojanja nogometnog kluba NK Munja. Ovaj klub iz Općine Crnac, u Virovitičko-podravskoj županiji, nalazi se u mjestu koje broji oko...