HNL.hr

Prva pobjeda Koprivničana

Preokreti za 4:1 -
Slaven slavio protiv
Dinama, Hajduk na
krilima Durdova
protiv Gorice

21.09.2024.
Preokreti za 4:1 - Slaven slavio protiv Dinama, Hajduk na krilima Durdova protiv Gorice
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Slaven Belupo velikim je preokretom protiv Dinama došao do prve ovosezonske pobjede, a potom je Hajduk istim rezultatom, također preokretom, svladao Goricu.

Slaven Belupo - Dinamo 4:1 (1:1)

Nakon samo jednog osvojenog boda u prvih šest kola, koprivnički je prvoligaš u drugoj utakmici pod vodstvom Marija Kovačevića proslavio prvu pobjedu, i to protiv aktualnog prvaka Dinama.

Zagrepčani su poveli u 32. minuti preko Petkovića, a poravnao je Crepulja nakon odbijene lopte tik prije odlaska na odmor. U 67. minuti Liber iz daljine pogađa praznu mrežu za 2:1, potom Dolček povisuje na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Nestorovski povratničkim ligaškim prvijencem. 

Slaven Belupo tako je s četiri boda i utakmicom više uhvatio pretposljednji Osijek, dok Dinamo ostaje na 13 bodova, četiri iza Hajduka i jedan iza Rijeke, uz utakmicu više.

Hajduk - Gorica 4:1 (1:1) 

Na Poljudu je Gorica povela nakon samo pet minuta igre, kada je Kolar iskoristio propust Hajdukove obrane, a njegov udarac je u vlastitu mrežu skrenuo Prpić.

Hajduk je izjednačio samo šest minuta poslije, zahvaljujući asistenciji Livaje i silovitom udarcu Durdova pod prečku za 1:1, a mladi nogometaš Splićana u 55. minuti prekrasno puca izvan kaznenog prostora za 2:1. Livaja s bijele točke te Sigur potvrdili su pobjedu Hajduka između 71. i 73. minute.

U sljedećem kolu Hajduk gostuje upravo kod drugoplasirane Rijeke, a Gorica dočekuje Slaven Belupo.

foto: CROPIX

Još vijesti