HNL.hr

Fruk, Andrić i Galešić strijelci na Rujevici

Rijeka protiv
Šibenika vratila vrh,
Jurišić za novu
pobjedu Osijeka

22.09.2024.
Rijeka protiv Šibenika vratila vrh, Jurišić za novu pobjedu Osijeka
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Osijeka upisali su kod Lokomotive drugu uzastopnu minimalnu pobjedu, a Rijeka se potom domaćom pobjedom protiv Šibenika vratila na čelnu poziciju na ljestvici.

Lokomotiva - Osijek 0:1 (0:1)

Nakon premijerne ovosezonske ligaške pobjede protiv Slaven Belupa, Osijek je nova tri boda uspio osvojiti na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Ponovno je bilo 1:0 za Coppitellijevu momčadi, a odlučujući se trenutak dogodio u 32. minuti, kada su asistent Soldo i strijelac Jurišić pronašli put do mreže s lijeve strane terena. 

U sljedećem kolu Osijek dočekuje Varaždin, dok Lokomotiva odlazi na Maksimir, na noge Dinamu.

foto: CROPIX

Rijeka - Šibenik 3:0 (2:0)

Na Rujevici je Rijeka vrlo brzo odradila ključni dio posla u dvoboju sa Šibenikom. Fruk je nakon samo tri minute igre efektnim udarcem pronašao suprotnu stranu gostujućih vrata za 1:0, da bi u 19. minuti Smolčić ubacio s desne strane, a Andrić glavom pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Desetak minuta prije kraja, pobjedu Rijeke potvrdio je Galešić na povratnu loptu Pašalića. Rijeka tako Jadranski derbi s Hajdukom u sljedećem kolu dočekuje na prvoj poziciji, s boljom gol-razlikom od Splićana, a Šibenik će na svom terenu dočekati Istru 1961.

Još vijesti