HNS

Prvi puta u Hrvatskoj

U Zagrebu započela
Fifina radionica za
voditelje trenerskih
edukacija

23.09.2024.
U Zagrebu započela Fifina radionica za voditelje trenerskih edukacija
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Od 23. do 26. rujna 2024. godine, Zagreb je domaćin Fifine radionice za voditelje trenerskih edukacija, a takav važan edukacijski program prvi se puta održava u Hrvatskoj.

Ovaj važan događaj okuplja voditelje edukacije trenera iz čak 28 članica UEFA-e, čime je Hrvatska dobila priliku ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz područja edukacije i razvoja nogometnih trenera.

Glavni cilj radionice je omogućiti razmjenu iskustava i znanja među sudionicima, pod vodstvom stručnjaka iz FIFA-e, među kojima su voditelj Fifinog odjela razvoja trenera, hrvatski stručnjak Branimir Ujević te voditelj Fifinog odjela tehničkog vodstva James Houchen

"Naglašena je važnost uloge edukatora trenera, odnosno njihova kvalitetna obrazovanost, jer su oni ti koji trebaju dati kvalitetne stručne temelje vrhunskim trenerima, a oni potom stvarati kvalitetne igrače. Nogomet je posljednjih godina značajno napredovao, a kroz ovakve radionice pokušavamo predvidjeti smjer njegova budućeg razvoja. Uloga edukatora je pomoći trenerima da kreiraju precizne i učinkovite treninge kako bi podigli razinu igre i igrača", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, koji je ispred Hrvatskog nogometnog saveza govorio na otvaranju radionice.

Održavanje ovako vrijedne radionice potvrđuje kako je Hrvatska prepoznata kao važan sudionik u globalnom razvoju nogometnog obrazovanja, a sam događaj označava početak dublje suradnje u edukaciji trenera diljem Europe i svijeta.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti