Reprezentacija > Futsal > Muška

Uoči osmine finala SP-a

Jelovčić: “Argentina
je moćna, ali uvjeren
sam da imamo dobre
šanse“

24.09.2024.
Jelovčić: “Argentina je moćna, ali uvjeren sam da imamo dobre šanse“
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska futsalska reprezentacija u Taškentu čeka dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

Ostalo je dovoljno vremena za analizu protivnika kojega ne treba posebno predstavljati, riječ je o jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu.

“Argentina je na dva posljednje svjetska prvenstva jednom bila svjetski prvak, a jednom igrala finale, što dovoljno govori s kakvim se protivnikom susrećemo. Na žalost, poraz od Tajlanda u premijernom nastupu u Uzbekistanu odnio nam je priliku da se u osminu finala plasiramo kao drugoplasirana momčad i donese nam nešto lakši ždrijeb, ali suvišno je sada o tome govoriti. Najvažnije je da smo ostvarili primarni cilj, plasirali se u nokaut natjecanja. Velika je stvar biti među 16 najboljih reprezentacija na svijetu, hrvatski futsal to zaslužuje”, kaže kapetan Franco Jelovčić koji se tijekom svoje karijere susretao s ponajboljim argentinskim reprezentativcima Boruttom, Sarmientom, Tabordom

“Riječ je o sjajnim igračima koji su svoju kvalitetu potvrdili i u Uzbekistanu. Borruto je konstantna opasnost, ali neće nam samo on biti prijetnja, Argentinci imaju još dva sjajna pivota, Rosu i Brandija, jako su opasni na tim pozicijama. Međutim, mislim da je najveće argentinsko oružje - tranzicija. Argentinska reprezentacija ima puno brzih igrača i u tranziciji protivnicima stvaraju najviše problema”.

Ima, naravno, i Hrvatska svojih aduta, a Franco ukazuje na jednu činjenicu koja bi mogla ići u prilog izabranicima Marinka Mavrovića.

“Argentinci su tijekom prvenstva pokazali određenu ranjivost u obrani, u tri utakmice u grupnoj fazi primili su dosta pogodaka, čak sedam. Dakle, imaju i oni slabih točaka u igri i vjerujem da će nam se tijekom utakmice otvoriti prilika. Naravno da su Argentinci na papiru favoriti, ali u futsalu ne pobjeđuju uvijek favoriti”.

Hrvatska je protiv Kube potvrdila da ima potencijal.

“Ako budemo na našoj optimalnoj razini, uvjeren sam da imamo dobre šanse protiv Argentine. Međutim, moramo biti puno bolji u realizaciji. Pred nama je utakmica koju jedva čekamo, igrati protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu velika je stvar za sve nas i uvjeren sam da ćemo svi dati maksimum. “Potući” ćemo se pa što bude…”, zaključio je Jelovčić.

Još vijesti