Reprezentacija > Muška > A

Benfica na putu do trofeja

Rakitićeva Sevilla
izborila finale
Europske lige

01.05.2014.
Rakitićeva Sevilla izborila finale Europske lige
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrat će u finalu Europske lige. Njegova Sevilla u dramatičnoj je utakmici protiv Valencije izborila okršaj s Benficom.

Španjolska Sevilla imala je prednost protiv svojih sunarodnjaka iz Valencije od dva pogotka, zahvaljujući pobjedi 2:0 u prvom susretu polufinala Europske lige.

Međutim, Valencia je pogotkom Feghoulija i autogolom Beta već u prvom poluvremenu nadoknadila zaostatak, a na prag finala Valenciju je doveo Mathieu u 69. minuti, pogotkom za 3:0.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Mbia je glavom pogodio mrežu domaćina za veliko slavlje Seville, koja je tako prošla u finale.

Ivan Rakitić, kapetan Seville i hrvatski reprezentativac, odigrao je cijelu utakmicu, te će imati prigodu podići trofej u srijedu, 14. svibnja, na stadionu Juventusa u Torinu.

Protivnik će njemu i njegovim suigračima biti portugalska Benfica, koja je iz natjecanja izbacila upravo Juventus. Nakon pobjede 2:1 u Lisabonu, Portugalci su u uzvratu u Italiji odigrali dvoboj bez pogodaka.

Još vijesti