Natjecanja > Hrvatski kup

Hajduk preokretom do
prednosti u finalu
Kupa

08.05.2013.
Hajduk preokretom do prednosti u finalu Kupa
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sjajnoj atmosferi na splitskom Poljudu, Hajduk je uspio preokrenuti vodstvo Lokomotive i tako doći do prednosti u finalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Pred 15-ak tisuća gledatelja, Hajduk i Lokomotiva odigrali su zanimljiv, sadržajan i neizvjestan dvoboj u kojem je Hajduk dominirao većim dijelom susreta, no loš period početkom drugog dijela koštao je Splićane i boljeg rezultata od konačnih 2:1.

Hajduk je od prve minute bio opasnija momčad, nošen pjesmom s tribina pritisnuo je Lokomotivu koja je igrala vrlo sramežljivo prema naprijed. U 15. minuti Sušićev udarac završio je na vratnici, bio je to najbolji pokušaj Hajduka u prvom dijelu.

Nastavak donosi raspoloženiju Lokomotivu koja u 53. minuti dolazi do vodstva. Domagoj Antolić dobro je ušao u šesnaesterac, iskoristio kardinalnu pogrešku Maloče i lijepo matirao Blaževića za 0:1. Lokosi su nastavili u sličnom tonu, Kramarić je mogao i udvostručiti prednost, no ulazak Maglice vratio je Hajduk na pravu stazu.

U 66. minuti Jean Evrard Kouassi fino je proigrao Maglicu koji se lijepo rješava čuvara i zakucava loptu u mrežu za 1:1.

Već tri minute kasnije, Hajduk dolazi do zasluženog vodstva. Ovoga puta u brzoj kontri dobro je reagirao Jakoliš i proigrao Kouassija, a ovaj vješto realizira šansu za 2:1 i oduševljenje na Poljudu.

Hajduk je do kraja propustio još nekoliko šansi za uvjerljiviju pobjedu, pa će se na uzvrat otići s potpuno otvorenih 2:1 za Hajduk.

Uzvratni susret finala Hrvatskog nogometnog kupa je 22. svibnja na Maksimiru.

Finale HNK-a, Split, 8. svibnja:


Hajduk - Lokomotiva 2:1 (Maglica 66', Kouassi 69'/Antolić 53')

Još vijesti