Natjecanja > Hrvatski kup

Hajduk kroz golijadu
do novog Kupa!

22.05.2013.
Hajduk kroz golijadu do novog Kupa!
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Splitski Hajduk po šesti je puta osvojio Hrvatski nogometni kup pobijedivši s ukupnih 5:4 zagrebačku Lokomotivu.

Splićani su do 15. osvojenog Kupa u klupskoj povijesti došli u odličnom susretu koji je preokretima, neizvjesnošću i krasnim golovima mogao zadovoljiti lijepo popunjene maksimirske tribine na kojima je bilo i više od 5.000 splitskih navijača koji su imali što slaviti nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Osvajanjem Kupa Hajduk je osigurao nastup u kvalifikacijama Europske lige, a bogata trofejna riznica dopunjena je novim Rabuzinovim suncem.

Atraktivnih 3:3 u uzvratnom susretu Hajduku je bilo dovoljno za konačni trijumf nakon pobjede od 2:1 u prvom susretu, no u uzvratu je krenulo naopako za Splićane. U osmoj minuti Mario Šitum lijepo je realizirao šansu koju mu je pripremio Antolić te je donio Lokosima rezultat koji bi im donio prvi veliki trofej u klupskoj povijesti.

Dominik Picak je s dvije briljantne intervencije čuvao tih 1:0 domaćina, no upravo je vratar Lokomotive u 44. minuti pomogao Hajduku vratiti se u utakmicu - slabo je reagirao na udarac Ivana Vukovića iz slobodnog udarca, propustio je loptu u gol, pa su Splićani na odmor ipak otišli u povoljnijem položaju.

U 50. minuti Hajduk je i poveo - Maglica je uposlio Sušića koji se dobro snašao pored braniča Lokomotive te je zabio za 2:1 gostiju, gurnuvši Lokomotivu u poziciju da mora postići barem tri pogotka za preokret.

Lokomotiva si je dala novi život u 70. minuti - Kramarić je fino nadmudrio Maloču i majstorski poentirao za 2:2, no nada je kratko trajala. Već u 72. minuti Maglica je odigrao za Stojanovića koji s vrha šesnaesterca lijepo pogađa lijevom nogom za novo vodstvo "Bilih" i osiguranje pobjede.

Lokomotiva je u sudačkoj nadoknadi ipak izbjegla poraz - Bručić je fantastičnim udarcem u padu pogodio mrežu Hajduka za konačnih 3:3.

Uskoro je moglo početi veliko slavlje Hajduka, trenera Igora Tudora i brojnih navijača, a sjajan dan za splitski klub upotpunili su i kadeti koji su prije seniorskog finala osvojili Kup u svom uzrastu.

Finale HNK-a, Zagreb, 22. svibnja:


Lokomotiva - Hajduk 3:3 (ukupno 4:5)

1:0 Šitum 8.
1:1 Vuković 44.
1:2 Sušić 50.
2:2 Kramarić 70.
2:3 Stojanović 72.
3:3 Bručić 90.+2

Još vijesti

  • Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    05.04.2024.

    Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa potvrdilo je na osnovu pismenih suglasnosti klubova sudionika finalnih utakmica novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport...

  • Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    03.04.2024.

    Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    U srijedu su odigrane obje polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a minimalnim su pobjedama put do finala trasirali Rijeka i Dinamo. U prvoj polufinalnoj utakmici, Lokomotiva je u...

  • Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    04.03.2024.

    Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb polufinalnih utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za natjecateljsku sezonu 2023./24. Ždrijeb je održan uz nazočnost predsjednika...

  • Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    28.02.2024.

    Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    Rijeka je fantastičnim pogotkom Galešića u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobijedila Rudeš, a Dinamo je četiri puta pronašao put do mreže Gorice. Na gostovanju kod ligaškog...