Grassroots > Amateri

Izvrstan uspjeh

NS Zagreb izborio
završnicu Kupa
regija!

24.10.2014.
NS Zagreb izborio završnicu Kupa regija!
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Selekcija Nogometnog središta Zagreb izborila je finalni turnir Uefinog Kupa regija pobijedivši u posljednjem kolu kvalifikacijske skupine latvijski RTU s uvjerljivih 4:0.

Hrvatski predstavnik u Uefinom natjecanju za amaterske momčadi trebao je pobjedu u posljednjem kolu kako bi osvojio prvo mjesto u skupini i time plasman na završni turnir, a izabranici Sretena Ćuka upravo to su i učinili dominantnom izvedbom u ključnom susretu.

NS Zagreb je na pravi put usmjerio Brujić u 25. minuti, a već minutu kasnije Latvijce je šokirao Štulec pogotkom za 2:0.

Posao je kvalitetno priveden kraju u drugom dijelu kada su pogotke postigli Rexhepi u 64. minuti i Zelenika u 76. minuti.

Hrvatski predstavnik tako je iskoristio prednost domaćeg terena tijekom ovog turnira te se po treći puta plasirao na završni turnir - 2008/09. to je također uspjelo selekciji središta Zagreb, a 2001. selekciji Dalmacije.

"Sretan sam što smo ostvarili ovaj uspjeh usprkos brojnim problemima u pripremi natjecanja. Središte Zagreb će po drugi puta sudjelovati na EP-u amatera, što nije uspjelo niti jednoj drugoj selekciji. Vjerujemo da možemo barem ponoviti uspjeh iz 2011. kada smo bili peti u Europi, i da će to ovim karakternim momcima biti kruna amaterske karijere. No, siguran sam da će ovaj uspjeh nekima od njih otvoriti vrata drugoligaških i prvoligaških klubova. Čestitam svim momcima i stručnom stožeru na ovom uspjehu", izjavio je Sreten Ćuk, izbornik selekcije NS Zagreba.

Uz Ćuka, u stručnom stožeru bili su Stjepan Bašić (instruktor Zagrebačke županije), Silvijo Čabraja (ZNS), Franjo Kučko (instruktor Krapinsko-zagorske županije) i Siniša Klafurić (trener vratara, HNK Granica).

NS Zagreb - RTU Futbola Centrs 4:0
1:0 Brujić, 2:0 Štulec, 3:0 Rexhepi, 4:0 Zelenika

NS Zagreb: Hadžić, Rexhepi (od 67. Zelenika), Juranović, Mohač, Rihtar, Brujić, Špadina, Vrbat, Štulec (od 78. Boroša), Ivkovčić, Puretić.

Izbornik: Sreten Ćuk

Konačna tablica, skupina 1:

1. NS Zagreb 7 (11:1)
2. RTU Futbola Centrs 6 (3:5)
3. Västergötland 4 (9:6)
4. Çagirgan 0 (5:16)

Još vijesti

  • Momčad NS Rijeka izborila završnicu Kupa regija

    23.09.2024.

    Momčad NS Rijeka izborila završnicu Kupa regija

    Hrvatska će imati svog predstavnika među osam najboljih momčadi aktualnog izdanja Kupa regija. Nakon dvije pobjede u prve dvije utakmice, protiv predstavnika Malte i Rumunjske, momčad NS Rijeka u...

  • Nova pobjeda NS Rijeke na kvalifikacijskom turniru Kupa regija

    21.09.2024.

    Nova pobjeda NS Rijeke na kvalifikacijskom turniru Kupa regija

    Momčad NS Rijeka upisala je drugu pobjedu u potrazi za plasmanom na završni turnir Uefinog kupa regija. Nakon sigurnih 3:0 protiv predstavnika Malte, nogometaši NS Rijeka pobijedili su selekciju...

  • NS Rijeka startala pobjedom protiv Maltežana

    18.09.2024.

    NS Rijeka startala pobjedom protiv Maltežana

    U prvoj kvalifikacijskoj utakmici drugog kruga za završnicu Uefinog Kupa regija, NS Rijeka pobijedila je predstavnike Malte rezultatom 3:0. U okolici talijanske Genove igra se turnir Skupine 8 drugog...

  • Hrvatska domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira

    08.12.2021.

    Hrvatska domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira

    Hrvatska će biti domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira Uefinog Kupa regija amaterskih reprezentacija.   Točan termin odigravanja utakmica bit će definiran do kraja ovog tjedna, a koja će...