Reprezentacija > Muška > A

Tehnička analiza SP-a

Kovač: "Vidjeli smo
da Hrvatska prati
nogometne trendove"

27.10.2014.
Kovač: "Vidjeli smo da Hrvatska prati nogometne trendove"
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Sredinom rujna u Sankt Peterburgu je održana Konferencija Fife i Uefe za izbornike i tehničke direktore svih Uefinih članica.

Izbornik A reprezentacije Niko Kovač i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak predstavljali su Hrvatski nogometni savez na konferenciji u ruskom Sankt Peterburgu, a glavna tema bila je tehnička analiza Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Na dvodnevnoj konferenciji predstavnici 54 Uefina saveza razgovarali su o proteklom SP-u, a priznanje kolega dobio je Joachim Löw, izbornik svjetskih prvaka Nijemaca.

foto: Getty Images

Löw je u detalje prezentirao rad njemačke reprezentacije uoči i tijekom SP-a te je otkrio određene faktore koje on smatra ključnima:

"Glavni zadatak izbornika je odabrati prave igrače. Posebno to vrijedi za ovakva natjecanja gdje karakter igrača igra važnu ulogu. Sve se mora dobro posložiti, svaka kockica u mozaiku, kako biste na kraju imali potpunu sliku."

Njemački izbornik naglasio je važnost rada s mladima poentiravši:

"Treneri mlađih kategorija kreiraju svjetske prvake."

Hrvatski izbornik Niko Kovač bio je jedan od pet odabranih trenera koji su govorili o svojim iskustvima sa SP-a. U uglednom društvu Didiera Deschampsa (Francuska), Fabija Capella (Rusija), Vicentea Del Bosquea (Španjolska) i Roya Hodgsona (Engleska), Niko Kovač je kao drugi najmlađi trener na SP-u govorio o izazovima vođenja igrača kojima je donedavno bio suigrač.

 

foto: Getty Images

"Bilo je lijepo i korisno podijeliti iskustva s drugim izbornicima. U tehničkom dijelu vidjeli smo puno podataka, statistike i prezentacije koje pokazuju kakav se nogomet igrao i u kojem smjeru se nogomet razvija", otkriva izbornik Kovač.

Hrvatska reprezentacija, kaže izbornik, prati te trendove:

"Vidljivo je da nogomet danas traži brzu transformaciju, brz posjed, prilagodljivost igrača i sustava, kao i visoku razinu fizičke spreme. To su sve elementi na kojima i mi inzistiramo i nastavit ćemo raditi u skladu s najnovijim trendovima."

Još vijesti