Natjecanja

Četvrto kolo natjecanja po skupinama

Europski porazi
Dinama i Rijeke

06.11.2014.
Europski porazi Dinama i Rijeke
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U četvrtom su kolu Europske lige hrvatski predstavnici ostali praznih ruku. Bolji su bili Red Bull iz Salzburga i Feyenoord.

Hrvatski prvak Dinamo još je jednom poražen od austrijskog prvaka, Red Bulla iz Salzburga. U Salzburgu je u trećem kolu bilo 4:2, a gosti su u četvrtom kolu na Maksimiru slavili rezultatom 5:1.

Red Bull je poveo preko Soriana krajem prvog poluvremena, povisio je Kampl u 59. minuti, a odmah je uzvratio Henriquez i smanjio Dinamov zaostatak. Međutim, Soriano s nova dva gola i Bruno zapečatili su tri boda za Austrijance.

Dinamo je treći u skupini i za prolaz u drugi krug trebaju mu dvije pobjede u preostala dva kola, uz povoljan rezultat utakmice Celtic - Red Bull u petom kolu.

Rijeka je nakon vrijednog slavlja nad Feyenoordom na Kantridi (3:1) gostovala u Rotterdamu, a domaćin je uzvratio pobjedom 2:0 pred svojim navijačima.

Pitanje pobjednika Nizozemci su riješili već u uvodnom dijelu susreta, a strijelci su bili El Ahmadi u devetoj minuti i Immers u 20. minuti utakmice.

Rijeka je posljednja na tablici Skupine G s četiri boda, no isto toliko ima i trećeplasirani Standard, dok vode Sevilla s osam i Feyenoord sa šest bodova.

Europska liga, 4. kolo:
Dinamo Zagreb - Red Bull Salzburg 1:5
Feyenoord - Rijeka 2:0

Još vijesti

  • Poznati parovi osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

    26.09.2024.

    Poznati parovi osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

    Po završetku svih dvoboja šesnaestine finala, utvrđeni su parovi osmine finala ovosezonskog izdanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Prema kalendaru natjecanja, utakmice se igraju u srijedu, 30...

  • Dinamo upotpunio popis sudionika osmine finala Kupa

    25.09.2024.

    Dinamo upotpunio popis sudionika osmine finala Kupa

    Banjole i Dinamo odigrali su posljednju utakmicu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Branitelj naslova Dinamo osigurao je plasman u osminu finala ovosezonskog izdanja Hrvatskog...

  • Novčana kazna za Hajduk

    25.09.2024.

    Novčana kazna za Hajduk

    Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 7. kola. HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 7. kola Hajduk - Gorica...

  • Filip Babić bez poraza osvojio e-sport turnir u Genovi

    24.09.2024.

    Filip Babić bez poraza osvojio e-sport turnir u Genovi

    U sklopu Uefinog Kupa regija, hrvatski predstavnik Filip Babić osvojio je e-sport turnir u talijanskoj Genovi. Kao što je hrvatski predstavnik NS Rijeka slavio u kvalifikacijskoj skupini za završnicu...