Reprezentacija > Muška > A

Hrvatski strijelci u Europskoj ligi

Dva europska gola
Kalinića, po jedan
Vide i Petrića

06.11.2014.
Dva europska gola Kalinića, po jedan Vide i Petrića
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nikola Kalinić svojim je pogocima osigurao europsku pobjedu Dnipra, Domagoj Vida postigao je pogodak u pobjedi Dynama iz Kijeva, a u strijelce se upisao i Mladen Petrić u porazu svog Panathinaikosa.

Ukrajinski Dnipro gostovao je u četvrtom kolu Europske lige kod azerbajdžanskog Karabaha te pobijedio 2:1, a oba je pogotka za momčad iz Dnipropetrovska postigao Nikola Kalinić.

Prvi je zabio glavom u 15. minuti, a nakon izjednačenja domaćina, Kalinić se u 73. minuti u padu izborio za loptu i uspio je usmjeriti u mrežu za sva tri boda. Kalinić je igrao svih 90 minuta, dok je Strinić izašao na poluvremenu. Obojica su zaradili i žuti karton, a Bartulović je ostao na klupi.

Kijevski Dynamo pobijedio je danski Aalborg 2:0, iako je u 68. minuti ostao bez isključenog Dragovića. Samo dvije minute poslije, nakon kornera, Domagoj Vida je bio precizan glavom za vodstvo, a Gusev je u sudačkoj nadoknadi potvrdio slavlje Ukrajinaca.

Vida je odradio cijelu utakmicu te također zaradio žuti karton.

U domaćem porazu Panathinaikosa od PSV-a 2:3 drugi je pogodak za Grke postigao Mladen Petrić, preciznim udarcem sa 16 metara krajem prvog poluvremena. Panathinaikos je tada poveo 2:1, no Nizozemci su dva gola u nastavku preokrenuli rezultat.

Petrić je igrao do 63. minute, dok su Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld odigrali cijelu utakmicu.

Još vijesti