Reprezentacija > Muška > A

Hrvatski put u London

Kovač: "Argentina je
jaka, ali zašto mi ne
bismo iznenadili?"

10.11.2014.
Kovač: "Argentina je jaka, ali zašto mi ne bismo iznenadili?"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Niko Kovač najavio je prijateljski okršaj s Argentinom u Londonu, poslije kojega slijedi kvalifikacijsko gostovanje u Milanu.

Nogometna reprezentacija Hrvatske igrat će u srijedu, 12. studenoga, prijateljsku utakmicu protiv Argentine te je u ponedjeljak otputovala u London.

"Moj optimizam je uvijek isti. I ja i moji igrači znamo što nas čeka i bit ćemo maksimalno motivirani da pokažemo ono što želimo. Složit ćemo solidnu momčad koja će se suprotstaviti viceprvaku svijeta. Jaki su, ali zašto mi ne bismo iznenadili", kaže hrvatski izbornik Niko Kovač.

Kako se postaviti protiv finalista ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu?

"Morat ćemo trčati više od njih, i bude li to slučaj, naša igračka kvaliteta doći će do izražaja. Svi koji će biti u Londonu imaju se prilike pokazati, nadam se će pružiti ono što očekujemo, prije svega borbu i zalaganje. Tko bude u dobrom izdanju, ima velike šanse da bude s nama i u Milanu", najavio je Kovač.

Hrvatska će u Londonu trenirati jednom u ponedjeljak navečer, nakon čega će podržati Marina Čilića u meču s Novakom Đokovićem, a još će jednom trenirati i u utorak, poslije čega će izbornik odlučiti o sastavu za Argentinu.

"Veseli me što su svi naši igrači u dobroj formi. Kramarić je zabio pet komada, zabijaju Mandžukić i Olić, Perišić igra u vrlo dobroj formi. Spremni smo, i svi dečki jedva čekaju i Italiju. Oni koji ostaju u Zagrebu imat će lakši ritam treninga", kaže.

Zbog ozljede je Talijanima otpao Andrea Pirlo.

"Italija je i prije ovog okupljanja bila kvalitetna, i sada je kvalitetna. Pirlo će im nedostajati, ali imaju kvalitetne zamjene na njegovoj poziciji", komentirao je Kovač, koji je naposljetku odgovorio i na upite o Dejanu Lovrenu i Marcelu Brozoviću, odnosno slabija izdanja njihovih klubova.

"Ne igra samo jedan igrač, igra svih 11. Ne može samo jedan zakazati, i ne bih volio nikoga izdvajati. Svi su sretni kada dođu u reprezentaciju i jedva čekaju utakmicu. Svi su kvalitetni, dobri momci i dobri igrači i opet će dati sve od sebe".

Još vijesti