Reprezentacija > Muška > A

Izbornik ponosan na igrače

Niko Kovač: "Hrabro,
mudro i
disciplinirano"

12.11.2014.
Niko Kovač: "Hrabro, mudro i disciplinirano"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Poslije prijateljskog poraza od Argentine, hrvatski izbornik Niko Kovač naglasio je da uz ovakav pristup utakmici nije problem izgubiti.

Premda je nastupila bez nositelja svoje igre, s mnogo mladih snaga i debitanata, hrvatska reprezentacija pružila je vrlo dobru partiju protiv Argentine za koju su igrale i najveće zvijezde poput Messija, Aguera i Di Marije.

foto: Drago Sopta/HNS

Stoga je razumljivo zadovoljstvo izbornika Nike Kovača poslije utakmice:

"Apsolutno sam ponosan na ono što su dečki odradili protiv protivnika s ovoliko kvalitetnih igrača, koje je divota gledati. Čestitam svojim igračima, odigrali su hrabro, mudro, disciplinirano, s mnogo zalaganja. Bio sam prezadovoljan s prvih 45 minuta, igrali smo savršeno, kako smo se dogovorili, a naravno da je u nastavku bilo malo teže. Imamo kvalitetne igrače koji mogu još ozbiljnije nastupati za hrvatsku reprezentaciju, pokazali su kako se igra za Hrvatsku", rekao je.

foto: Drago Sopta/HNS

Argentinski su pogoci stigli poslije odbijanca i iz kaznenog udarca. Žali li izbornik za još boljim rezultatom?

"Kao sportaš i bivši nogometaš nikada ne želim izgubiti, no to je tako u nogometu. Uz pogotke, Argentina je stvorila još nekoliko dobrih prigoda. Priželjkivao sam iznenađenje i bio bih presretan s neriješenim, ali ovakav način naše igre dopušta i poraz. Šteta je što smo izgubili", odgovorio je.

foto: Drago Sopta/HNS

Posebno je raspoložen u prvom poluvremenu bio Mateo Kovačić, no svi koji su dobili šansu iskazali su se u hrvatskom dresu.

"Ne bih volio nikoga izdvajati, ali Kovačić je pokazao svoje kvalitete i mora ih pokazivati na svakoj utakmici. Još je mlad, ali bit će jedan od ključnih igrača ove reprezentacije. Sretan sam što su dečki iskoristili priliku. Mala smo zemlja, ali imamo mnogo talentiranih igrača, a glavni će teret kvalifikacija iznijeti oni koji su ostali u Zagrebu. U Londonu smo vidjeli da imamo dobru alternativu", istaknuo je izbornik.

"Uvijek je lijepo igrati u Engleskoj, pogotovo na ovakvom stadionu s velikim tradicijom, a na stadionu West Hama igrali su i Bilić, Štimac i Šuker. Mislim da smo i mi danas ostavili dobar dojam", zaključio je Niko Kovač.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti