Reprezentacija > Muška > A

Messi pohvalio Hrvatsku

Rakitić: "U Italiji
ni Njemačka nije
favorit, ali dat ćemo
sve od sebe"

14.11.2014.
Rakitić: "U Italiji ni Njemačka nije favorit, ali dat ćemo sve od sebe"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pred predstavnike je medija u petak izašao vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i španjolske Barcelone, Ivan Rakitić.

Poslije vrlo dobre prezentacije u Londonu, Hrvatska se u Zagrebu priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije. Na put kreće u subotu, a dan prije puta svoja je razmišljanja podijelio Barcelonin Ivan Rakitić, jedan od glavnih Kovačevih aduta u sredini terena.

"Osjećaj je pozitivan, a u Italiji niti jedna Njemačka ne bi bila favorit. Nikada nisu izgubili na San Siru, ali dat ćemo sve od sebe i probati odigrati što bolje. Svaka je utakmica drugačija, vjerojatno neće biti sličnosti s onom utakmicom na Europskom prvenstvu 2012. protiv njih. Želimo potvrditi svoje pozitivne rezultate, želimo pokazati cijelom svijetu da smo uspješni", najavio je Rakitić.

Što bi Hrvatska smatrala pozitivnim rezultatom u Milanu?

"Krenut ćemo na pobjedu, ali i bod bi bio pozitivan rezultat. Trebamo odigrati pametnu, dobru, čvrstu i samopouzdanu utakmicu, tada će i rezultat doći sam od sebe", odgovara Rakitić.

"Nadam se da ćemo navijačima ponuditi pravu igru. Truda nam sigurno neće nedostajati i volio bih da je ovako veliko zanimanje za svaku našu utakmicu", dodao je.

Kao i obično, za Hrvatsku bi igrao na bilo kojoj strani terena, na bilo kojoj poziciji: "Ja sam spreman igrati na svim pozicijama, a izbornik će pripremiti ostalo. Najvažnije je da smo zajedno uspješni".

Vratio se Rakitić kratko i na viđeno na Boleyn Groundu te ističe kako su svi koji su nastupili potvrdili svoju kvalitetu.

"Mislim da su svi odigrali fenomenalno, iznenadili su i Argentince, ali meni to nije veliko iznenađenje. Gotovo su svi ti igrači bili s nama, i oni su pravi put za budućnost. Čuo sam se s Messijem, pohvalio je naš stil igre i govorio vrlo pozitivno o nama", kaže.

Istovremeno vjeruje da će njegova Barcelona uskoro početi nizati pobjede, nakon ponekog slabijeg rezultata na početku nove sezone.

"Barcelona si ne smije dopustiti niti jedan remi, a kamoli poraz. No, postoji maksimalno povjerenje u igrače i stručni stožer, i postoji još dosta prostora za napredak. Uvjeren sam da ćemo igrati sve bolje", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Video zapis cijele konferencije za medije možete pogledati na HNS|Video:

Još vijesti