Reprezentacija > Muška > A

Kovačić vjeruje u snagu hrvatskog veznog reda

Kovač: "Treba
hvaliti Italiju, ali
mi smo uvijek
optimisti"

15.11.2014.
Kovač: "Treba hvaliti Italiju, ali mi smo uvijek optimisti"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik Niko Kovač i reprezentativac Mateo Kovačić potvrdili su kako očekuju težak susret u Italiji, no vjeruju u hrvatsku kvalitetu.

Hrvatska je u subotu ujutro otputovala u Italiju, gdje će u nedjelju odigrati svoj četvrti susret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Uvijek smo optimisti prije gostovanja, makar znamo da će biti teško. Nitko nije uspio nadigrati Italiju u Italiji. Treba ih hvaliti, oni su vrlo kvalitetna momčad, imaju dovoljno dobrih igrača", rekao je izbornik Niko Kovač.

Talijani će na San Siru imati veliku podršku svojih navijača, možda njih 60.000. "Naši su igrači upoznati s tom atmosferom, igrali smo i u Bugarskoj pred punim tribinama", kaže izbornik.

Na put u Milan krenulo se s vrlo dobrim dojmom iz Londona: "Bitno je u svakoj reprezentaciji da oni koji nisu u prvom planu stvore pritisak na one koji jesu. To je lijepo, ja sam zadovoljan".

Interov vezni igrač Mateo Kovačić dobar je poznavatelj nogometnih prilika u Italiji te kaže: "Italija je dobar protivnik s dobrim trenerom, koji zna razne taktičke zamke. Dobro će se kretati, i nama će biti teško, ali i mi imamo odličnu momčad".

"Lijepo je što i oni nas hvale, nadam se da ćemo nastaviti osvajati bodove i na San Siru", nastavio je.

Bez obzira što će biti bez dvojice važnih igrača, Italija će postaviti vrlo kvalitetan sastav.

"Mogu zamijeniti Pirla i Verrattija, makar smo možda mi potkovaniji u sredini terena. To bi moglo donijeti prevagu, to bi mogla biti naša prednost", zaključio je Kovačić.

Još vijesti