Reprezentacija > Muška > A

Četvrta stepenica na putu prema Francuskoj

Hrvatska na San
Siru: Veliki rivali u
borbi za prvo mjesto

16.11.2014.
Hrvatska na San Siru: Veliki rivali u borbi za prvo mjesto
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U nedjelju navečer snage će odmjeriti Italija i Hrvatska, na velebnom San Siru, u borbi za sam vrh tablice kvalifikacijske Skupine H.

Italija - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H
16. studenoga 2014, 20:45
San Siro, Milano.

Poslije pobjeda nad Maltom, Bugarskom i Azerbajdžanom, hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra četvrtu utakmicu na putu prema europskoj smotri u Francuskoj. Izabranici Nike Kovača gostovat će kod nositelja skupine, reprezentacije Italije.

Italija, koju je poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu preuzeo vrlo uspješni Antonio Conte, također ima svih devet bodova na kontu, a pobijedila je Norvešku u gostima 2:0, Azerbajdžan kod kuće 2:1 i Maltu u gostima 1:0.

Protiv Hrvatske će nastupiti bez ozlijeđenih Pirla, Verrattija, Balotellija i Ogbonne, dok su svi hrvatski reprezentativci zdravi i spremni, uključujući i Marija Mandžukića koji je morao propustiti jedan trening.

No, u hrvatskom se taboru neće dati zavarati, svjesni da Italija ima brojne kvalitetne nogometaše na raspolaganju te da će igrati vrlo motivirani pred svojim navijačima, željni dokazivanja, pogotovo nakon razočaranja na ljetnoj svjetskoj smotri.

"Ne slažem se uopće da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi - bod ili bodove", jasan je bio hrvatski izbornik Niko Kovač.

Kovač više nema dilema oko početnog sastava, a dodatna je krila Hrvatskoj dala i dobra predstava pomlađene reprezentacije u Londonu protiv Messijeve Argentine.

Utakmica u Milanu možda neće biti presudna za plasman na Europsko prvenstvo, svjesni su i Talijani i Hrvati, a hrvatski kapetan Darijo Srna poručuje: "Svaka utakmica nosi tri boda, ali istina je da se ovoga puta sastaju dva velika rivala, dva nogometna prijatelja koji se dobro poznaju. Nadam se spektaklu za gledatelje".

Subotnji je trening, doduše, obilježila i obilna kiša koja je natopila teren te bi uvjeti za igru mogli biti zahtjevniji od uobičajenih. "Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep", najavio je izbornik.

Pravdu će na San Siru dijeliti nizozemski sudac Bjorn Kuipers. U preostala dva susreta četvrtog kola Skupine H sastaju se Azerbajdžan i Norveška te Bugarska i Malta.

Još vijesti