Reprezentacija > Muška > U-19

Elitno kolo za EP

Italija, Austrija i
Škotska na putu
Hrvatskoj

03.12.2014.
Italija, Austrija i Škotska na putu Hrvatskoj
foto: Ante Gašpar
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na današnjem ždrijebu u Nyonu, hrvatska U-19 reprezentacija saznala je svoje protivnike u Elitnom kolu na putu do Europskog prvenstva, kao i suparnike na početku idućeg kvalifikacijskog ciklusa.

Hrvatska U-19 reprezentacija uspješno je izborila Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. godine, a današnji ždrijeb odredio je kako joj na putu do EP-a stoje Italija, Austrija i Škotska. Domaćin turnira bit će Austrija, a utakmice će se igrati od 26. do 31. ožujka 2015. godine.

Samo pobjednici skupina pridružit će se domaćinu Grčkoj na Europskom prvenstvu koje se igra od 6. do 19. srpnja 2015. godine.

Istodobno, Hrvatska je saznala i protivnike na početku idućeg kvalifikacijskog ciklusa. Mladi Vatreni smješteni su u skupinu 2 s Mađarskom, Crnom Gorom i Kazahstanom. Hrvatska će ujedno biti i domaćin tog turnira koji će se igrati od 18. do 23. rujna iduće godine. Dvije najbolje ekipe plasirat će se u Elitno kolo, a završni turnir igra se u Njemačkoj.

Tehnički direktor Romeo Jozak i tehnički tajnik mladih reprezentacija Josip Tomaško bili su prisutni na ždrijebu u Nyonu.

"Pokušali smo se izboriti za domaćinstvo Elitnog kola, podržali su nas Talijani, no ždrijeb je bio naklonjen Austrijancima. S izbornikom Vulićem i kvalitetnom generacijom mislim da imamo dobre šanse, koje bi bile još veće da igramo kod kuće. Čekaju nas jaki protivnici, ali moramo primijetiti da ima i nekoliko još težih skupina", rekao je Jozak.

Još vijesti

  • Hrvatskoj remi protiv Engleske

    07.09.2024.

    Hrvatskoj remi protiv Engleske

    Hrvatska U-19 reprezentacija pod vodstvom izbornika Siniše Oreščanina odigrala je 1:1 protiv vršnjaka iz Engleske na stadionu u Koprivnici. HRVATSKA U-19 - ENGLESKA U-19, 1:1 Stadion...

  • Visoka pobjeda U-19 reprezentacije protiv Južne Koreje

    04.09.2024.

    Visoka pobjeda U-19 reprezentacije protiv Južne Koreje

    Hrvatska U-19 reprezentacija upisala je visoku pobjedu protiv reprezentacije Južne Koreje 5:1 u Nedelišću na internacionalnom prijateljskom turniru. U 23. minuti za vodstvo Hrvatske zabio je kapetan...

  • Siniša Oreščanin objavio popis igrača za prijateljski turnir

    03.09.2024.

    Siniša Oreščanin objavio popis igrača za prijateljski turnir

    Izbornik mlade hrvatske U-19 reprezentacije, Siniša Oreščanin, objavio je popis igrača za međunarodni prijateljski turnir. Na popisu su se našli sljedeći igrači: Raul Bezeljak (Hajduk), Antonio Rajić...

  • Prvijenac Luke Vuškovića u dresu Westerloa, strijelac i Frigan

    03.08.2024.

    Prvijenac Luke Vuškovića u dresu Westerloa, strijelac i Frigan

    Mladi hrvatski branič Luka Vušković postigao je svoj prvi pogodak za belgijski Westerlo, u drugom kolu tamošnjeg prvenstva, a pobjedu kod Mechelena zapečatio je Matija Frigan. Nakon odličnog debija...