Reprezentacija > Ženska > A

Pojačanja za hrvatski ženski nogomet

Damjanović: "Niko
Kovač otvorio nam je
vrata Bayerna"

03.12.2014.
Damjanović: "Niko Kovač otvorio nam je vrata Bayerna"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornica hrvatske ženske reprezentacije, Marija Margareta Damjanović, odradila je vrlo uspješnu "diplomatsku misiju" u Njemačkoj, pa su hrvatske ženske reprezentacije dobile važna pojačanja iz zemlje koja je svjetski lider u ženskom nogometu.


Napori izbornice Damjanović, ujedno i koordinatorice stožera ženskih reprezentacija, te nogometnog sektora Hrvatskog nogometnog saveza, rezultirali su značajnim pojačanjima za budućnost hrvatskog ženskog nogometa.

Osam igračica s hrvatskim državljanstvom u proteklom je razdoblju dobilo dozvolu Fife za nastupanje za Hrvatsku: Victoria Stvorić (Alberweiler), Matea Bošnjak (Alberweiler), Patricija Parlov (Borussia M.), Ivana Slipčević (Bayern), Tamara Šarić (Bayern), Katica Radoš (Kanada), Hannah Drkulec (Kanada), Martina Mandir (BiH).

Povećan interes za nastupanje za hrvatsku reprezentaciju rezultat je sve boljih rezultata hrvatske ženske reprezentacije, kao i U-19 selekcije. Dokaz toga su dolasci Victorije Stvorić i Ivane Slipčević, koje su sudjelovale na kampovima njemačke U-17 reprezentacije.

Izbornica Damjanović zadovoljna se vratila s turneje po Njemačkoj gdje je obišla i naše trenutno ozlijeđene igračice (Vuk, Stvorić) te istaknute reprezentativke (Landeka, Šundov):

"Iznimno smo zadovoljni razgovorom u Bayernu gdje smo uspješno razgovarali o Ivani Stipčević i Tamari Šarić. Moram se zahvaliti i izborniku A reprezentacije Niki Kovaču koji nam je svojim utjecajem otvorio vrata Bayerna gdje nije lako doći. Vjerujem da sve nove igračice imaju potencijal donijeti novu kvalitetu hrvatskom ženskom nogometu.", istaknula je izbornica Damjanović.

Još vijesti

  • Teška ozljeda Ružice Krajinović

    25.09.2024.

    Teška ozljeda Ružice Krajinović

    Hrvatska reprezentativka Ružica Krajinović zadobila je tešku ozljedu na utakmici svoga SK Sturma te će morati na operaciju. Na utakmici prve austrijske lige između SK Sturm Graza i SKN St. Poltena...

  • Petra Pezelj pojačala redove SFK 2000 Sarajeva

    30.08.2024.

    Petra Pezelj pojačala redove SFK 2000 Sarajeva

    Hrvatska nogometna reprezentativka Petra Pezelj klupsku karijeru nastavlja u Bosni i Hercegovini u redovima SFK 2000 Sarajeva. 25-godišnja Petra Pezelj potpisala je ugovor s SFK 2000...

  • Hrvatska ženska reprezentacija 57. na svijetu

    17.08.2024.

    Hrvatska ženska reprezentacija 57. na svijetu

    Na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih ženskih reprezentacija svijeta, Hrvatska drži 57. poziciju. Po završetku prve faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometašica 2025. godine, Svjetska...

  • Maria Kunštek prešla u belgijsku Super Ligu

    16.08.2024.

    Maria Kunštek prešla u belgijsku Super Ligu

    Hrvatska reprezentativka Maria Kunštek napustila je Švedsku te će karijeru nastaviti u belgijskom Oud-Heverlee Leuvenu. Hrvatska nogometna reprezentativka Maria Kunštek potpisala je za Oud-Heverlee...