Reprezentacija > Muška > A

FIFA i UEFA imale sluha

Šuker: "Najvažnije
je da se u istočnoj
Slavoniji opet igra
nogomet"

22.12.2014.
Šuker: "Najvažnije je da se u istočnoj Slavoniji opet igra nogomet"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez u ponedjeljak je održao konferenciju za medije povodom osigurane pomoći za poplavljena područja u Slavoniji.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, objasnio je kako su Europska i Svjetska nogometna federacija pravovremeno bile upoznate s nevoljama koje su pogodile istočnu Slavoniju. FIFA i UEFA stoga su izdvojile 600.000 američkih dolara, odnosno 500.000 eura za pomoć, a uz ranije donacije HNS-a i reprezentativaca ukupna pomoć poplavljenim područjima iznosi 9.497.470 kuna.

"Sjećam se kada smo vidjeli te prizore uživo, to nisu bili uvjeti za nogomet, nego za vaterpolo. Drago mi je da smo odradili sve što jesmo, važno je to bilo pokazati Uefi i Fifi na Svjetskom prvenstvu, odnosno na kongresu Fife u Sao Paulu. Vidjeli su što je elementarna nepogoda napravila i drago mi je da su i UEFA i FIFA imale sluha, a HNS se neće umoriti pomagati svojoj bazi", izjavio je Šuker.

foto: Drago Sopta/HNS

Kada bude završen proces obnove nogometne infrastrukture, bit će organizirana i prijateljska utakmica s Vatrenima te predstavnicima Uefe i Fife.

"Jedva čekam otvaranje stadiona. Najvažnije je da se na tim područjima opet igra nogomet", dodao je predsjednik HNS-a.

foto: Drago Sopta/HNS

Voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja u Hrvatskom nogometnom savezu Ivančica Sudac ukratko je pojasnila proceduru:

"Naš tim arhitekata obišao je poslije poplava klubove i snimio stanje. Tada je napravljen pretprojekt obnove i prijavili smo se za sredstva kod Fife i Uefe. Sredstva su stigla, položena su na poseban donatorski račun te slijede izvedbeni projekti i raspisivanje natječaja za sanaciju terena i stadiona".

foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik NK Jadrana iz Gunje i načelnik općine, Hrvoje Lucić, opisao je trenutačnu situaciju na pogođenim područjima te zahvalio na svemu što je nogometna obitelj učinila tamošnje stanovništvo.

"Situacija je zadovoljavajuća. Obnavlja se 1720 kuća i treba izgraditi 200 novih. Služi nas i vrijeme, radi se. Svi su mislili da će se vratiti do Božića kući, ali to je velik posao. Predsjednik Šuker je obećao da ćemo dobiti novi stadion i novi teren te je to i ispunio. Nisam ni sumnjao da će tako biti, te zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na svemu što je napravio, dobili smo već i ranije donacije. Vjerujem da će sve biti napravljeno u narednih nekoliko mjeseci", zaključio je.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati na HNS|Video:

 

Još vijesti