Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatski povratak iz Japana

Stanković: "Možemo
računati i na mlade"

22.12.2014.
Stanković: "Možemo računati i na mlade"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska reprezentacija u futsalu vratila se iz Japana, nakon čega je izbornika Matu Stankovića primio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Stankovićevi su izabranici u Japanu odigrali dvije prijateljske utakmice protiv najbolje momčadi Azije, vrlo snažnog suparnika, te ubilježili jedan remi (1:1) i jedan poraz (2:5).

"U prvoj utakmici ponudili smo više od očekivanog, igrali smo na gornjoj granici svojih mogućnosti i dostojno se prezentirali, a druga je bila pokazatelj realne situacije, uz umor i posljedice vremenske razlike, pogotovo s obzirom na igrače s kojima smo išli i probleme koje smo imali. Ipak se radi o vrhunskom protivniku, prvaku Azije", naglasio je hrvatski izbornik po povratku u domovinu.

"Objektivno, Japan je bio bolji u drugoj utakmici i tih 2:5 bio je realan rezultat. Mladi su dobili šansu, oni su zalog za budućnost. Vidjeli smo da njih možemo računati", dodao je Stanković.

Hrvatskoj je reprezentaciji pružena vrlo topla dobrodošlica i boravak u Japanu prate samo pohvale.

"Japanu treba zahvaliti na prijemu, dočeku i tretmanu, nadam se da ćemo im moći jednog dana uzvratiti. Njihov je plan i program razrađen do 2017. godine, a reprezentacija u futsalu dobila je nagradu za najbolju među svim momčadskim sportovima. Ne treba govoriti više od toga", rekao je Stanković, istaknuvši kako su Hrvatsku čak i u Japanu bodrili hrvatski navijači.

Mato Stanković sastao se u Zagrebu s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.

"Analizirali smo proteklu godinu i razgovarali o planovima za naredno razdoblje te ukratko prokomentirali zbivanja u Japanu", prepričao je izbornik.

Još vijesti