Reprezentacija > Muška > A

Nagrada Večernjeg lista

Luka Modrić najbolji
u 2014. godini

27.12.2014.
Luka Modrić najbolji u 2014. godini
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski reprezentativac i član madridskog Reala, Luka Modrić, proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru Večernjeg lista.

Titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u 2014. godini u tradicionalnom izboru Večernjeg lista ponio je Luka Modrić, koji je sa svojim Real Madridom osvojio Ligu prvaka, Kup kralja, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo - koje je morao propustiti zbog ozljede.

Modrić je u Španjolskoj biran za jednog od najboljih veznih igrača, a nagradu je u Zagrebu primio u Klaićevoj bolnici, gdje je svojim dolaskom uljepšao blagdane brojnoj djeci. Slavio je sa 109 bodova, ispred Marija Mandžukića s 96 i Ivana Rakitića s 82 boda, a u žiriju su bila i dobro poznata imena poput Belina, Štimca, Vujovića, Cerina, Stanića ili Vlaovića.

Modrić, koji 2014. godinu smatra najboljom u svojoj dosadašnjoj karijeri, kaže: "Ovo mi je četvrta titula i jako joj se veselim jer me podsjeća na moj odlazak u svijet. Prva koju sam dobio dala mi je snagu, dodatno me ohrabrila da budem bolji i da vjerujem u sebe. Lijepo je čuti što me tako veliki igrači, koji su sudjelovali u izboru, cijene. I sad mi je dodatan motiv da budem bolji".

Za nadu godine proglašen je Tin Jedvaj iz Bayera iz Leverkusena, ispred Alena Halilovića te Marka Roga te Marka Pjace.

Još vijesti