Natjecanja

Modrić u pričuvnih 11

Cristiano Ronaldo
dobitnik Zlatne lopte

12.01.2015.
Cristiano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo, suigrač Luke Modrića u Real Madridu, proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2014. godinu.

U Zürichu je održana svečana dodjela FIFA Zlatne lopte, a drugu je godinu zaredom dobitnik bio Portugalac Cristiano Ronaldo iz Real Madrida, koji je prošle sezone, uz osvajanje Lige prvaka, postigao čak 62 gola u svim natjecanjima.

Ronaldo je slavio ispred konkurenata iz Bayerna i Barcelone, Manuela Neuera i Lionela Messija, a ova mu je nagrada treća u karijeri.

Najbolji je trener njemački izbornik Joachim Löw, najbolja nogometašica Nadine Kessler, a strijelac najljepšeg pogotka James Rodriguez.

Proglašena je i idealna jedanaestorica za 2014. godinu, u kojoj se nalaze Neuer, Lahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva, Di Maria, Iniesta, Kroos, Messi, Ronaldo i Robben.

U pričuvnoj su postavi Courtois, Dani Alves, Alaba, Hummels, Marcelo, hrvatski reprezentativac Luka Modrić, Y. Toure, Alonso, Suarez, Ibrahimović i Neymar.

Još vijesti

  • Filip Babić bez poraza osvojio e-sport turnir u Genovi

    24.09.2024.

    Filip Babić bez poraza osvojio e-sport turnir u Genovi

    U sklopu Uefinog Kupa regija, hrvatski predstavnik Filip Babić osvojio je e-sport turnir u talijanskoj Genovi. Kao što je hrvatski predstavnik NS Rijeka slavio u kvalifikacijskoj skupini za završnicu...

  • Ivan Jurić novi trener Rome

    18.09.2024.

    Ivan Jurić novi trener Rome

    Hrvatski stručnjak Ivan Jurić svoju trenersku karijeru nastavlja na Apeninskom poluotoku, na klupi momčadi Rome. Nakon što je vodio Mantovu, Crotone, u tri navrata Genou, Hellas Veronu te u...

  • Hajduk, Osijek i Rijeka osigurali osminu finala Kupa

    18.09.2024.

    Hajduk, Osijek i Rijeka osigurali osminu finala Kupa

    U utorak i srijedu odigrane su još tri utakmice šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Bilogoru rezultatom 4:0, a u Grubišnom Polju u...

  • Gorica prošla na jedanaesterce, Lokomotiva nadoknadila dva pogotka zaostatka

    12.09.2024.

    Gorica prošla na jedanaesterce, Lokomotiva nadoknadila dva pogotka zaostatka

    U utorak i srijedu odigrana je većina utakmica šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Plasman u osminu finala prvi su gostujućim pobjedama osigurali Istra 1961 i Šibenik, a potom su...