Reprezentacija > Muška > A

Učinkoviti Hrvati

Hat-trick Perišića,
gol Mandžukića, dvije
asistencije Rakitića

18.01.2015.
Hat-trick Perišića, gol Mandžukića, dvije asistencije Rakitića
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Mario Mandžukić poveo je svoj Atletico Madrid prema pobjedi protiv Granade, Ivan Rakitić dva je puta asistirao Messiju, a Ivan Perišić iskazao se hat-trickom u pripremnom slavlju Wolfsburga.

U 19. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, aktualni prvak Atletico Madrid ugostio je momčad Granade i pobijedio 2:0, a prvi je pogodak postigao reprezentativni napadač Mario Mandžukić u 34. minuti, preciznim udarcem s bijele točke.

Mandžukić je igrao sve do 84. minute, kada ga je zamijenio Raul Garcia, koji je u samoj završnici postavio konačni rezultat.

Barcelona je slavila u gostima kod Deportiva iz La Corune 4:0, a Ivan Rakitić ubilježio je dvije asistencije. Već u desetoj minuti ubacio je za Messija, koji glavom dovodi Katalonce u vodstvo, a u 62. minuti kratko je dodao Argentincu poslije kornera, da bi Messi udarcem s desne strane kaznenog prostora povisio na 3:0.

Messi je bio strijelac i drugog pogotka Barcelone, a u 83. minuti vlastitu je mrežu zatresao Sidnei. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za goste. Na tablici je vodeći Real Madrid s 45 bodova i utakmicom manje, a slijede Barcelona s 44 i Atletico Madrid s 41 bodom.

Njemački Wolfsburg na pripremama je u Južnoafričkoj Republici, a hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Ivan Perišić odigrali su drugo poluvrijeme protiv Chippa Uniteda.

Domaćin je poveo 2:0, no u 51. minuti Perišić je postigao svoj prvi pogodak, a potom je Chippa United poveo i 3:1. Međutim, Perišić je u 82. minuti opet smanjio rezultat, Stolze je zatim izjednačio na 3:3, a Perišić u prvoj minuti sudačke nadoknade zaokružio svoj hat-trick i osigurao pobjedu Wolfsburgu.

Još vijesti