HNS

Certificate in Football Management

Nastavak edukacije o
managementu u
nogometu

20.01.2015.
Nastavak edukacije o managementu u nogometu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ovoga tjedna u Zagrebu se održava drugi seminar programa "Certificate in Football Management" kojeg u suradnji s Uefom organizira Hrvatski nogometni savez, a kojeg provodi Sveučilište u Lausannei.

Cilj ovog programa je razvijanje managerskih vještina nogometnih djelatnika u nacionalnim nogometnim savezima, nogometnim klubovima i drugim nogometnim organizacijama.

Hrvatski nogometni savez je uz engleski FA bio odabran za pilot projekt koji je uspješno okončan krajem 2013. godine, pa je program potom proširen i u druge europske saveze. U jesen 2014. godine Hrvatski nogometni savez upisao je već drugu generaciju polaznika, a ovoga puta su se nogometnim djelatnicima iz Hrvatske pridružili i kolege iz Bugarske, BiH, Grčke, Slovenije i Makedonije.

Program se sastoji od šest interaktivnih on-line modula i tri seminara, od kojih će drugi biti održan ovoga tjedna u prostorijama Nogometne akademije u Sesvetama.

Teme ovotjednog seminara su marketing i komunikacije, pa će tako o marketingu predavati Simon Chadwick (Sveučilište u Coventryju), o komunikacijama Raymond Boyle (Sveučilište u Glasgowu), dok će glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak predstaviti komunikacije i digitalni marketing Saveza.

Svaki modul i seminar bavi se ključnim područjima upravljanja nogometom u nacionalnim savezima: Organizacija u nogometu, Strategija i strateško upravljanje, Operativno upravljanje, Marketing i sponzorstva, Komunikacija, mediji i odnosi s javnošću, Organizacija događanja i organizacija volontera, a pripremili su ih i provode ga međunarodno priznati akademski stručnjaci s britanskih, talijanskih, španjolskih, francuskih i švicarskih sveučilišta. UEFA CFM traje osam mjeseci, a završne certifikate izdaje "Swiss Graduate School of Public Administration (IDHEAP)”, Sveučilišta u Lausannei.

Hrvatski nogometni savez omogućio je, osim svojim zaposlenicima, i zaposlenicima klubova Prve i Druge HNL kao i županijskih nogometnih saveza da sudjeluju u ovom jedinstvenom, međunarodnom programu obrazovanja nogometnog managementa.

Još vijesti