HNS > Sudačka komisija

Poučna i temeljita predavanja

Seminar saveznih
sudačkih instruktora
za predavače

26.01.2015.
Seminar saveznih sudačkih instruktora za predavače
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu je u prostorijama nogometne Akademije HNS-a u Sesvetama održan 4. Seminar saveznih sudačkih instruktora za predavače u županijama.

Na seminaru je bilo prisutno 35 saveznih sudačkih instruktora/instruktora-kontrolora koji su predloženi od strane Zborova/Komisija NSŽ.

Na otvaranju Seminara sve nazočne pozdravili su predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Dušan Kukić, tajnik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Ivan Košutić te naposljetku i nacionalni referent za razvoj suđenja Igor Pristovnik.

foto: Drago Sopta/HNS

Nakon izvještaja s RAP seminara koji organizira FIFA, Miroslav Vitković i Tomislav Šetka u nastavku seminara održali su predavanja o sljedećim temama:

1. Taktički pristup vođenju utakmice
2. PREKRŠAJI – ozbiljnost prekršaja, disciplinske mjere
3. Igranje rukom
4. Praktična primjena Pravila 11 – zaleđe
5. Metode treninga za pomoćne suce.

Predavanja su bila temeljita i poučna s vrhunskim prikazima putem PowerPoint prezentacija i prikazivanjem UEFA/FIFA DVD-a te video isječaka koji pokazuju praktične vježbe koje će predavači pokazivati mladim sucima na terenu za igru.

foto: Drago Sopta/HNS

Na kraju seminara predsjednik Komisije nogometnih sudaca i nacionalni referent za razvoj suđenja upoznali su nazočne instruktore o obvezama i zadacima koje moraju provesti na razini Županija.

Još vijesti