Reprezentacija > Muška > U-21

Važna komunikacija s A reprezentacijom

Gračan: "Vjerujem da
možemo izboriti
Europsko prvenstvo"

05.02.2015.
Gračan: "Vjerujem da možemo izboriti Europsko prvenstvo"
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Mlada hrvatska reprezentacija u četvrtak je izvučena u Skupinu 6 kvalifikacija za EP, gdje će između ostalih odmjeriti snage i s europskim prvakom Španjolskom.

Za nastup na Europskom prvenstvu 2017. godine, koje će biti održano u Poljskoj, Hrvatska U-21 borit će se protiv Španjolske, Švedske, Gruzije, Estonije i San Marina.

"Možemo biti zadovoljni. Nismo priželjkivali Španjolce kao nositelje, ali bez obzira na to možemo se nadati povoljnim rezultatima i vjerujemo da se ova reprezentacija može izboriti za iduće EP", najavio je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

"Švedska je potentna momčad, radni su i disciplinirani, ali vjerujem u naš izbor igrača, generaciju koju imamo te da se možemo ravnopravno nositi sa svima. Španjolci su lagani favoriti s obzirom na kvalitetu koju imaju, ali igramo dvije utakmice s njima i sigurno se nećemo unaprijed predati. Ovo je zanimljiva skupina, u kojoj možemo nešto napraviti", dodao je.

Tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza Romeo Jozak priznaje da Španjolska nikome nije bila željeni protivnik, ali ističe kako ni Hrvatsku nitko ne može smatrati "lakim zalogajem".

"Skupina je 'čupava', naravno da su svi željeli izbjeći Španjolsku, pa tako i mi. No, isto tako, svi su željeli izbjeći Hrvatsku iz treće jakosne skupine.  Imamo dobru generaciju, naš je zadatak osigurati da svi najbolji igrači budu na raspolaganju. Termini koje smo dogovorili su takvi da imamo sve na raspolaganju", kaže.

"Idemo se 'potući', zapapriti Španjolskoj ako možemo - a možemo ako smo kompletni. U svim ostalim utakmicama idemo se boriti, dati sve od sebe, koliko god teško bilo skinuti Španjolce s vrha. Znam kakve igrače imamo, pogotovo kada smo svi zdravi, i bit ćemo u stalnoj komunikaciji i suradnji sa stožerom A reprezentacije. Nadam se da će A reprezentacija što prije riješiti svoje pitanje plasmana u Francusku kako bismo dobili više igrača, posebno protiv Španjolske", rekao je Jozak, ističući kako Hrvatska sa Španjolskom igra tek u studenome ove i ožujku iduće godine.

Još vijesti