HNS > Sudačka komisija

Teoretska i praktična edukacija

Seminar županijskih
fitness instruktora

09.02.2015.
Seminar županijskih fitness instruktora
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Temeljem Uefine Konvencije o sudačkoj edukaciji i organizaciji te usavršavanju kadrova za kondicijsku pripremu sudaca i provedbu FIFA fitness testa u Zborovima / Komisijama nogometnih sudaca na području NSŽ, održan je 2. Seminar županijskih fitness instruktora.


Seminar je održan u subotu, 7. veljače 2015. godine u prostorijama nogometne Akademije HNS-a i ŠD „SAVA SPORT“ u Sesvetama.

Na Seminaru je bilo nazočno 17 predstavnika županijskih saveza dok četiri predstavnika zbog opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati.

foto: Drago Sopta/HNS

Potrebno je naglasiti da su Seminaru pretežno nazočili visoko obrazovani suci / instruktori sa završenim Kineziološkim fakultetom i licencirani voditelji sportske rekreacije koji nastavljaju s radom s nogometnim sucima u segmentu kondicijske pripreme u nogometnim savezima Županije.

Glavni predavač tijekom Seminara bio je Draženko Kovačić, nacionalni fitness instruktor, licenciran od strane Uefe za provedbu svih fitness testova nogometnih sudaca i sutkinja u Hrvatskoj. Kovačić je na početku seminara prezentirao Polar sat V800 i platformu TopSportsLab kojom će glavni suci Prve lige biti praćeni glede njihovih treninga i fizičke spreme od strane Kovačića i Uefinog trenera Wernera Helsena.

foto: Drago Sopta/HNS

Osnovne teme na predavanju bile su sljedeće:

1. Novi trendovi u treningu i testiranju sudaca;
2. Savjeti i preporuke za pripremu i provođenje treninga sudaca
3. Prikaz rada u 2014. godini - pozitivni i negativni učinci provođenja treninga po županijama.

foto: Drago Sopta/HNS

U pokaznom dijelu i prikazu vježbi nazočni na Seminaru obavili su u fitness dvorani uz pokazivanje određenih vježbi:

- dinamično istezanje kroz integralne pokrete,
- tehnike samomasaže,
- test pokretljivosti.

Na Seminaru je također sudjelovao u radu i dr. Tomislav Vlahović koji je održao predavanje s temom „Specifične ozljede kod nogometnih sudaca“.

foto: Drago Sopta/HNS

U završnom dijelu Seminara, predsjednik Komisije nogometnih sudaca IO-a HNS-a Dušan Kukić upoznao je županijske fitness instruktore s novim zdravstvenim pravilnikom te promjenama u provedbama FIFA fitness testova po županijama. Također ih je upozorio za ozbiljnost u radu te provođenju svih zadaća i obveza koje moraju isti sprovesti na razini Županije.

Još vijesti

  • Hrvatski suci i sutkinje  u završnicama klupskih i reprezentativnih natjecanja

    16.05.2024.

    Hrvatski suci i sutkinje u završnicama klupskih i reprezentativnih natjecanja

    Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje hrvatskom suđenju. Ivana Martinčić biti četvrta sutkinja u finalu ženske Lige prvaka, u istoj utakmici Sanja Rođak Karšić...

  • Nikola Jelić sudi finale futsalske Lige prvaka

    04.05.2024.

    Nikola Jelić sudi finale futsalske Lige prvaka

    Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.  Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige...

  • Predsjednik Kustić na sastanku sudaca elitne skupine

    08.03.2024.

    Predsjednik Kustić na sastanku sudaca elitne skupine

    U Sesvetama je danas održan sastanak sudaca elitne skupine kojeg je sazvao povjerenik za određivanje sudaca SuperSport Hrvatske nogometne lige Ivan Novak, a kojem je prisustvovao i predsjednik HNS-a...

  • HNS suspendirao Dejana Vukovića

    07.03.2024.

    HNS suspendirao Dejana Vukovića

    Hrvatski nogometni savez suspendirao je pomoćnog suca Dejana Vukovića zbog prijetnji dopredsjedniku Komisije nogometnih sudaca Vladi Svilokosu. Nakon medijskih napisa o uhićenju Dejana Vukovića zbog...