Natjecanja > Hrvatski kup

Prva utakmica finala
u Splitu, uzvrat u
Zagrebu

19.04.2013.
Prva utakmica finala u Splitu, uzvrat u Zagrebu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Danas je u Kući hrvatskog nogometa pala odluka o domaćinstvima u finalu Hrvatskog nogometnog kupa - Vjekoslav Hrabar iz NO-a Hajduka izvukao je kuglicu s imenom Hajduka pa će prva utakmica biti odigrana u Splitu.

Prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Lokomotive igrat će se u Splitu u srijedu 08. svibnja. Ždrijebom je rukovodio predsjednik Povjerenstva za natjecanje kupa Neven Kolić, a Lokomotivu su zastupali Božidar Šikić i Igor Cvetković.

Uzvratna utakmica igrat će se u Zagrebu 22. svibnja.

Početke utakmica odredit će klubovi domaćini u roku od osam dana.

Hajduku će to biti deseto finale, a do sada je pet puta osvajao Rabuzinovo Sunce dok je Lokomotiva plasmanom u finale postigla najveći uspjeh u 100 godina postojanja kluba u natjecanju Kupa.

Kao predigra finalnim utakmicama odigrat će se finala Hrvatskog nogometnog kupa u kategoriji kadeta i juniora: u Splitu će se, najvjerojatnije, igrati finale juniora (pobjednici iz susreta Dinamo-Lokomotiva i Osijek-Varaždin), a u Zagrebu finale kadeta (pobjednici para Lokomotiva-Osijek i Segesta-Hajduk).

Redoslijed odigravanja finala za mlađe kategorije tako će biti izmijenjen u odnosu na inače predviđen Propozicijama natjecanja zbog nastupa kadetske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu početkom svibnja pa će se na ovaj način i reprezentativcima omogućiti nastup u finalu kupa.

Još vijesti