Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatska u lovu na novo EP

Stanković: "Svjesni
smo da smo si podigli
letvicu"

17.03.2015.
Stanković: "Svjesni smo da smo si podigli letvicu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Mato Stanković najavio je kvalifikacijski turnir u Dubrovniku, gdje će reprezentacija tražiti plasman na treće Europsko prvenstvo zaredom.

Od 18. do 21. ožujka Hrvatska će biti domaćin kvalifikacijskog turnira za odlazak na europsku smotru u Srbiji iduće godine. Dubrovnik će ugostiti susrete s Turskom, Armenijom i Slovačkom, a pobjednik turnira osigurava izravan plasman, dok drugoplasirane momčadi, zajedno s najboljom trećeplasiranom, odlaze u doigravanje.

"S pripremama smo počeli još u rujnu prošle godine, sada smo odradili završnu fazu i analizu protivnika. Kao na fakultetu, uvijek nam nedostaje jedan dan, ali svjesni smo da smo si podigli letvicu i da su očekivanja velika. No, treba ostati realan, mi smo u prvoj jakosnoj skupini zajedno s reprezentacijama koje imaju i po nekoliko Brazilaca, ali ozbiljni smo i na nas treba računati", rekao je izbornik Mato Stanković u uvodu.

Nekoliko je riječi posvetio i svim suparnicima u skupini. Prva je na redu Turska, koja se može pretvoriti u vrlo nezgodnu zapreku.

"S Turcima smo igrali jednom na Mediteranskom kupu, a nisu se mnogo promijenili. Agresivni su, igraju na granici prekršaja te će mnogo ovisiti i o sudačkom kriteriju. Zvono za uzbunu je njihovo dugotrajno vodstvo protiv Italije i svi oni koji misle da Turska nije jaka i opasna, varaju se. Fanatični su, a otvaranje uvijek jako važno", naglasio je izbornik.

"Nećemo nikoga podcijeniti, ali Armenija je najlošija u ovom društvu. Ipak, nećemo ni njih unaprijed otpisati, a Slovačku dobro znamo. Pobijedili smo ih u kvalifikacijama, promijenili su trenera, no nadam se da ćemo i njih osujetiti", zaključio je Mato Stanković.

Hrvatski nogometni savez nagradit će reprezentativce s 15.000 kuna za izravan plasman na Europsko prvenstvo.

Prodaja ulaznica na blagajni dvorane Gospino polje:

Utorak 17.3. 14:00 - 20:00
Srijeda 18.3. 15:30 - 20:00
Četvrtak 19.3. 15:30 - 20:00
Petak 20.3. 12:00 - 15:00
Subota 21.3. 14:00 - 18:30

Još vijesti