Reprezentacija > Muška > U-21

Dvije prijateljske provjere

Popis kandidata
Hrvatske U-21 za Crnu
Goru i Grčku

17.03.2015.
Popis kandidata Hrvatske U-21 za Crnu Goru i Grčku
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će krajem ožujka dvije prijateljske utakmice, protiv Crne Gore i Grćke.

Izabranici Nenada Gračana okupit će se u ponedjeljak, 23. ožujka u Zagrebu, a tri dana kasnije u Sesvetama će ugostiti vršnjake iz Crne Gore (15:00). U naredni ponedjeljak, 30. ožujka, gostovat će u Ateni kod Grčke, a susret na stadionu Atromitosa počet će u 17:00 sati.

Za ovu su akciju pozvani Dominik Livaković (Zagreb), Ivan Brkić (Istra), Dino Mikanović (Hajduk), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Jozo Šimunović (Dinamo), Dino Perić (Lokomotiva), Luka Capan (Dinamo), Frane Ikić (Zadar), Antonio Milić (Oostende), Marko Pejić (Hajduk), Josip Radošević (Rijeka), Josip Mišić (Rijeka), Petar Brlek (Slaven Belupo), Marko Rog (Split), Filip Krovinović (Zagreb), Petar Mišić (Slaven Belupo), Marko Kolar (Lokomotiva), Stipe Perica (Udinese), Šime Gržan (Lokomotiva), Mario Pašalic (Elche) i Kruno Ivančić (Olimpija Ljubljana).

* - Naknadno su pozvani Marko Mikulić (Dinamo) za obje utakmice te Mirko Marić  (Lokomotiva) i Tomislav Kiš (Zavrč) za susret s Grčkom. 

* - Zbog ozljeda su otpali Livaković i Brkić, umjesto kojih je pozvan Ivan Filipović (Cibalia).

U stručnom su stožeru, osim izbornika Gračana, trener Danijel Šarić, trener vratara Mladen Žganjer, kondicijski trener Mario Jovanović, liječnik Tomislav Madžar, fizioterapeuti Tomislav Bulja i Goran Beloglavec, ekonom Milan Vincek i tajnik Zlatko Nakić.

"Iskoristili smo priliku pozvati i dosta igrača iz inozemstva jer se radi o Fifinom terminu kada imamo priliku to učiniti. U ove dvije utakmice, cilj je što se bolje pripremiti i upoznati uoči nadolazećih kvalifikacija koje počinju u rujnu", pojasnio je Nenad Gračan.

"Dosta ćemo saznati o svim igračima i tako spremni dočekati početak kvalifikacija. Na popis kandidata utjecali su i nastup seniorske reprezentacije te neke ozljede, ali tako će i neki drugi dobiti priliku dokazati se, nametnuti se i približiti mladoj reprezentaciji", dodao je izbornik.

Još vijesti