Reprezentacija > Muška > A

Hrvatski vratar u četvrtfinalu Lige prvaka

Veličanstveni
Subašić "dokazao da
je jedan od
najboljih"

18.03.2015.
Veličanstveni Subašić "dokazao da je jedan od najboljih"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Sjajna sezona Danijela Subašića na vratima Monaca potvrdu je dobila i u plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka.

Hrvatska - Norveška
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.
28. ožujka 2015., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Prodaja ulaznica
Putem interneta (20 posto popusta): do 25. ožujka - ULAZNICE
Na blagajnama stadiona: od 23. ožujka

"Unatoč dva primljena pogotka, Danijel Subašić opet je pružio veličanstvenu predstavu", stoji na službenoj stranici njegovog Monaca nakon uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala.

Londonski su Topnici pobijedili 2:0, no zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici na Emiratesu (3:1), Monaco je izborio četvrtfinale.

Reprezentativni je vratar bio jedan od ključnih čimbenika za prolaz grupne faze, a Monaco je u Skupini C osvojio prvo mjesto, ispred Bayera, Zenita i Benfice. Danijel Subašić pritom je primio samo jedan jedini pogodak, što ga je činilo najuspješnijim čuvarem mreže tog dijela natjecanja.

Protiv Arsenala primio je ukupno tri, ali nipošto nije pokvario dojam - naprotiv. Prima brojne pohvale i suigrača i protivnika, i domaćih i stranih medija.

"Njegova su istrčavanja i obrane pomogle Monaco zadržati glavu iznad vode. Brojne su mu obrane bile vrhunske, a samo tri godine nakon što je poveo klub s dna Ligue 2, igrat će četvrtfinale Lige prvaka. Dokazao je da jedan od najboljih europskih vratara današnjice", dodaje se u tekstu.

Subašić je poslije utakmice bio itekako dobro raspoložen, svjestan da je sa svojim klubom postigao vrlo veliki uspjeh.

"To je izvanredno postignuće za ovu mladu momčad Monaca, koja nema previše iskustva u Ligi prvaka. Iako smo se protiv Arsenala branili cijelu utakmicu, dobro je završilo, a obrane su moj dio posla", naglasio je hrvatski vratar.

Još vijesti

  • Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    21.09.2024.

    Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    Napadač Vatrenih Ante Budimir postigao je pogodak u prvenstvenoj pobjedi Osasune nad Las Palmasom (2:1).  Osasuna je u šestom kolu La Lige ugostila Las Palmas, a u 39. minuti hrvatski je...

  • Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    19.09.2024.

    Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tablici Svjetske nogometne federacije. FIFA je između drugog i trećeg kola Lige nacija objavila novi poredak najboljih, a...

  • Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    18.09.2024.

    Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić klupsku karijeru nastavlja u Nizozemskoj, u redovima PSV Eindhovena. Nakon odlaska iz Hajduka, Ivan Perišić kao slobodan je igrač potpisao za PSV, bivšeg prvaka...

  • Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    17.09.2024.

    Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno je odigrao jednu od ključnih uloga za novu europsku pobjedu Kraljevskog kluba. Branitelj naslova Real Madrid dočekao je u prvom kolu Lige prvaka njemački...