Reprezentacija > Futsal > Muška

Stanković, Jelovčić i Grcić

Hrvatski start za
deset: "Nikoga nije
lako dobiti 10:0"

18.03.2015.
Hrvatski start za deset: "Nikoga nije lako dobiti 10:0"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U hrvatskom je taboru vladalo razumljivo zadovoljstvo nakon prekrasne pobjede nad Turcima u prvom kolu dubrovačkog kvalifikacijskog turnira.

"Još sam pod dojmom, nije lako nikoga dobiti 10:0", konstatirao je hrvatski izbornik Mato Stanković poslije uvjerljive pobjede Hrvatske protiv Turske u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na EP 2016. u Srbiji.

Njegovi su igrači suparnika shvatili maksimalno ozbiljno, što je rezultiralo oduševljenjem u dvorani.

"Gledali smo Turke, pribojavali smo se utakmice jer je svako otvaranje teško, ali pokazali smo da smo jako dobra momčad i igrački, i pojedinačno, i kao kolektiv. Svi su sve odradili kako treba od prve do zadnje minute", naglasio je izbornik.

U drugom kolu Hrvatska igra s Armenijom, a potom sa Slovačkom. Slovačka je Armeniju svladala s također visokih 7:1.

"Mislim da smo kvalitetniji od Slovačke, ali ne toliko da se možemo opustiti. Oni su jako organizirani, a makar možda nemaju pojedince kao mi, zbog momčadske snage moramo biti jako oprezni", zaključio je Stanković.

Među hrvatskim su strijelcima bili i Franco Jelovčić te Jakov Grcić.

"Sve je ovisilo o našem pristupu, a shvatili smo utakmicu jako ozbiljno, bez podcjenjivanja. Strpljivo smo gradili igru. Mi i Slovačka smo dvije najkvalitetnije momčadi, ali pripremamo se utakmicu po utakmicu i tako ćemo nastaviti", izjavio je Jelovčić.

"Naravno da je široka klupa značajan čimbenik. Okupljali smo se svaki mjesec, isprobavali igrače, a izbornik je tražio upravo širinu. I nama igračima je lakše kada se podijeli minutaža. Mislim da Armenija nije lošija od Turske, a kolektivno je možda i jača", nadovezao se Grcić.

Još vijesti