Reprezentacija > Futsal > Muška

Ključan je bio pristup

Marinović: "Odlično
smo ušli u susret,
razlika mogla biti i
veća"

19.03.2015.
Marinović: "Odlično smo ušli u susret, razlika mogla biti i veća"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dario Marinović i Kristijan Grbeša, hrvatski reprezentativci u futsalu, zadovoljni su pristupom pokazanim protiv Armenije te svjesni da se treba potvrditi još jednom, protiv Slovačke.

Nova odlična partija Hrvatske u Dubrovniku rezultirala je visokom pobjedom protiv Armenije (8:0). Dario Marinović bio je dvostruki strijelac, kao i Franco Jelovčić, a Kristijan Grbeša zabio je za 2:0, kao i protiv Turske.

"Mislim da smo odlično ušli u susret, kontrolirali je od početka do kraja te uvjerljiva pobjeda nije dolazila u pitanje. Razlika je mogla biti i veća. Nismo sumnjali u pobjedu, samo je bitan bio naš pristup, i pokazali smo da više nismo reprezentacija koja opušteno ulazi u utakmice i misli da će pobjeda doći sama od sebe", naglasio je Marinović.

Osim raspoloženog napada, Hrvatska se može pohvaliti i čvrstom obranom.

"Mislim da je izborniku vrlo važno i što nismo primili gol u dvije utakmice, što je u futsalu vrlo rijetko, protiv bilo koga", kaže Marinović.

Presudna utakmica za plasman u Srbiju na rasporedu je u subotu, protiv najjačeg suparnika u skupini, Slovačke.

"Mi jesmo favoriti i trebali bismo pobijediti, ali Slovaci su sigurno spremni iskoristiti ako mi ne budemo pravi. Sve ovisi o nama, ako budemo pravi, pobjeda ne bi trebala izostati", uvjeren je ponajbolji hrvatski igrač.

"Nismo podcijenili Armeniju. Imali smo na samom početku malih problema s realizacijom, no sve se otvorilo kada smo zabili prvi gol", sažeo je Grbeša.

Grbeša također zna da zadnji susret u skupini neće biti nimalo lak, neovisno o dva sjajna nastupa.

"Slovake smo dosta analizirali, znamo dosta o njima. I oni su lako dobili ove dvije utakmice, a nama naše dvije pobjede neće ništa značiti ako ne dobijemo Slovačku. Vjerujem da ćemo susret odraditi kako treba. U zadnjih nekoliko godina imali smo problem sa širinom kadra, a sada imamo širinu dovoljnu za veći rezultat, odnosno povijesni uspjeh", zaključio je.

Još vijesti