Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatska na 6:0 ubacila u nižu brzinu

Stanković: "Ništa
još nije gotovo"

20.03.2015.
Stanković: "Ništa još nije gotovo"
foto: UEFA / Sportsfile
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Mato Stanković još je jednom mogao uživati u izvedbi svojih reprezentativaca. U četvrtak su s čak 8:0 pobijedili Armeniju.

Dvije visoke pobjede u prve dvije kvalifikacijske utakmice dubrovačkog turnira - Mato Stanković teško je mogao zamisliti bolji uvod u odlučujući okršaj sa Slovačkom, koji je na rasporedu u subotu.

"I drugu smo utakmicu odigrali jako dobro. Promašili smo neke šanse na početku i već me uhvatio strah da nam se to ne bi osvetilo, ali bili smo toliko bolji da naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Imali smo nebrojeno mnogo prilika, a na 6:0 smo ubacili u nižu brzinu kako bismo dali svim igračima šansu i sačuvali neke stvari za subotu, da ih Slovaci ne vide", ispričao je zadovoljni Stanković poslije ogleda s Armencima.

Turska je u srijedu svladana još uvjerljivije (10:0), ali o izravnom plasmanu na europsku smotru presudit će tek treće kolo.

"Ništa još nije gotovo, ono zbog čega smo ovdje čeka nas u subotu. Pogledali smo bezbroj njihovih utakmica, puno znamo o njima. Mislim da smo individualno bolji, ali bit će to teška utakmica odličnih protivnika i odlučivat će nijanse. Nadam se da ćemo po treći put odigrati pravu utakmicu i po treći put otići na Europsko prvenstvo", kaže izbornik.

Hrvatska gol-razlika 18:0 uistinu je impresivna: "To je raritet u svim kvalifikacijskim skupinama, a lijepo je imati najbolju gol-razliku od svih reprezentacija".

Stanković na raspolaganju ima široku klupu, a brojni su se reprezentativci uspjeli upisati u listu strijelaca.

"Vidi se pomak u širini klupe, isprofiliralo se još nekoliko igrača, ali treba biti realan i vidjeti kako će sve to izgledati protiv jačih suparnika. Tamo ćemo vidjeti koliko smo napredovali", zaključio je Mato Stanković.

Još vijesti