Reprezentacija > Futsal > Muška

Stanković o zasluženom plasmanu na EP

Šuker: "Budimo
ponosni na ovaj
rezultat"

21.03.2015.
Šuker: "Budimo ponosni na ovaj rezultat"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uputio je čestitku hrvatskoj reprezentaciji u futsalu na izborenom plasmanu na EP, a izbornik Mato Stanković nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim uspjehom u Dubrovniku.

Hrvatskoj je reprezentaciji po završetku dvoboja sa Slovačkom i osvojenog prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini čestitao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

"Čestitam izborniku Stankoviću te igračima koji su nam dali novi veliki razlog za veselje, drago mi je što su time opravdali povjerenje HNS-a. Time je također ispunjen jedan od prioriteta za nastavak serije velikih uspjeha hrvatskog nogometa. Budimo ponosni na ovaj rezultat i izboreni plasman na EP", poručio je Šuker.

Hrvatska je u Dubrovniku izborila svoje mjesto na trećem Europskom prvenstvu zaredom. U presudnom je dvoboju pobijedila Slovačku 3:2, premda je taj ogled bio znatno drugačiji od onih protiv Turske i Armenije.

"Osjetilo se koliko je veliki ulog u ovoj utakmici. Noge su bile teške i ušli smo oprezno u susret, ali pokazalo se u prvih deset minuta da smo puno bolja momčad od Slovačke", prokomentirao je izbornik Mato Stanković.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla s dva pogotka viška, Slovačka je izjednačila, ali se Hrvatska ekspresno oporavila i vratila na pobjedničku stazu.

"Imali smo potpunu kontrolu igre, vodili smo 2:0, a potom je slovački izbornik povukao nepopularan potez te su dugo igrali s igračem-vratarem. Mi smo se kvalitetno branili, bili smo spremni na to i znali da je to njihova snaga", analizirao je izbornik.

"Neke su naše sitne greške omogućile njihov povratak u utakmicu, ali vratili smo se kada je bilo najpotrebnije. Bilo je i malo sreće, ali prolaz je u svakom slučaju zaslužen", zaključio je Stanković.

Još vijesti