Reprezentacija > Muška > U-17

Hrvatska puna žara ide na EP

Šuker: "Hrvatska u
teškoj skupini
pokazala visoku
kvalitetu"

22.03.2015.
Šuker: "Hrvatska u teškoj skupini pokazala visoku kvalitetu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon što je Hrvatska U-17 pobijedila i Portugal te osigurala svoje mjesto među 16 najboljih europskih reprezentacija, čestitku je uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker, a analizu je ponudio izbornik Dario Bašić.

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, čestitao je u nedjelju i hrvatskoj reprezentaciji do 17 godina, koja je na kvalifikacijskom turniru u Azerbajdžanu osvojila prvo mjesto s maksimalnih devet bodova i izborila plasman na Europsko prvenstvo u Bugarskoj ove godine.

"Sve čestitke stručnom stožeru i igračima na sjajnom uspjehu i tako uvjerljivom plasmanu na Europsko prvenstvo. Mladi izbornik Bašić opravdao je povjerenje, a dečki su u teškoj skupini pokazali visoku kvalitetu i potvrdili sjajan potencijal. Uvijek nas posebno vesele uspjesi mladih selekcija jer se tamo gradi budućnost našeg nogometa", poručio je Šuker.

Samo dan ranije, predsjednik HNS-a dobio je priliku čestitati i reprezentaciji u futsalu, koja je također izborila svoje mjesto na europskoj smotri najboljih.

"Možemo biti ponosni na činjenicu da smo u dva dana osigurali dva europska prvenstva, nakon što su isto učinili naši malonogometaši. Omogućit ćemo im kvalitetne uvjete za pripremu i vjerujem da i u Bugarskoj mogu nastaviti s ovakvim rezultatima uz jednako dobar pristup", dodao je.

Izbornik Hrvatske U-17, Dario Bašić, prepričao je posljednju utakmicu i minimalnu pobjedu nad Portugalcima. Hrvatskoj je za prolaz dovoljan bio i remi.

"Pripremali smo se za Portugal, pratili njihove utakmice i vidjeli da igraju zrelo, poput seniorskih momčadi. Prilagodili smo svoje igrače na takav sustav igre, koji su Portugalci u pojedinim trenucima i pokazivali. No, odgovorili smo na najbolji mogući način i neutralizirali napade Portugala", kaže.

"Rezultat svega toga jest jako dobra igra i mogu samo svima čestitati na onome što su pokazali u ovom razdoblju, a posebno igračima koji su dali svoj maksimum bez obzira na manje ozljede, iscrpljenost. Zasluženo su osvojili prvo mjesto", nastavio je Bašić.

S kakvim željama i ambicijama Hrvatska odlazi ovog svibnja u Bugarsku?

"Sa zadovoljstvom čekamo ždrijeb. Neovisno o protivnicima, dokazali smo da se možemo nositi s najboljima u Europi, poput Portugala. Cilj nam je još poboljšati taktičku izvedbu, kako bismo igrali još zrelije i još ozbiljnije. Sa žarom idemo na EP, a prvi nam je i osnovni cilj prolazak skupine, makar smatram da i u daljnjem natjecanju možemo napraviti mnogo lijepih stvari. Ovo je kvalitetna generacija, s kojom treba mnogo raditi i koja ima karakter koji je može daleko dovesti", odgovorio je hrvatski izbornik.

Još vijesti