Reprezentacija > Muška > U-17

U Bugarskoj se nadati SP-u

Jozak: "EP planski
cilj, znamo
vrijednost ove
generacije"

22.03.2015.
Jozak: "EP planski cilj, znamo vrijednost ove generacije"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Povodom plasmana Hrvatske U-17 na Europsko prvenstvo, svoj je komentar dao i tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak.

"Sve čestitke stožeru i igračima", rekao je Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a, poslije pobjede hrvatske reprezentacije do 17 godina starosti nad Portugalom, kojom je potvrđena viza za europsku smotru najboljih u svibnju ove godine.

Prolazak kvalifikacijske skupine u Azerbajdžanu, koju su činili još Srbija i domaćin Azerbajdžan, bio je zacrtani cilj, naglasio je Jozak: "Mi smo znali uoči Elitnog kola kakvu vrijednost imamo i nije tajna da je plasman na EP planski bio postavljen kao cilj. No, nismo htjeli u startu izjavama opterećivati igrače, jako se ozbiljno u svijetu radi s djecom - poznata je vrijednost Portugala i Srbije, a i o Azerbajdžanu dovoljno govori da su tri igrača na širem popisu A reprezentacije".

"Ovaj turnir je potvrdio ispravnost odluke da damo priliku izborniku Bašiću. Jedan od ključeva uspjeha u razvoju mladih trenera jest pronaći ambiciozne, talentirane, agresivne i inteligentne mlade trenere i staviti ih u kombinaciju s prekaljenim, iskusnim 'vukom' kao što je Ilija Lončarević. Mi smo tu napravili jedan pozitivan pomak i uz talentirane igrače nije izostao pravi rezultat. Ta kemija mladog, perspektivnog trenera u kombinaciji s jednim iskusnim nije formula samo za naše mlađe selekcije već općenito za odgajanje mladih trenera na državnoj razini", objašnjava tehnički direktor.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u Bugarskoj bit će održan 2. travnja.

"Nema velikog pritiska, znamo koliko vrijedi ova generacija i da se imamo pravo nadati biti među šest reprezentacija koliko ih ide na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Jozak.

Još vijesti