Reprezentacija > Muška > A

Bez podrške nema uspjeha

Badelj: "Utakmica s
Italijom najbolja
pozivnica za
Norvešku"

24.03.2015.
Badelj: "Utakmica s Italijom najbolja pozivnica za Norvešku"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Milan Badelj stigao je na reprezentativno okupljanje sa samopouzdanjem iz Fiorentine, a dobro je upoznat i s mogućnostima norveškog kapetana.

Hrvatska - Norveška
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.
28. ožujka 2015., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Prodaja ulaznica
Putem interneta (20 posto popusta): do 25. ožujka - ULAZNICE
Na blagajnama stadiona: od 23. ožujka

Za dobre igre Fiorentine u talijanskim domaćim natjecanjima te Europskoj ligi zaslužan je i Milan Badelj, koji je na Apeninski poluotok stigao iz Bundeslige, iz redove HSV-a.

"Drugačiji je nogomet, možda mi više leži. Stvarno se dobro osjećam nakon nekoliko mjeseci prilagodbe i nadam se da će tako i ostati", kaže bivši nogometaš Dinama.

Očekuje li i mjesto u prvoj jedanaestorici Hrvatske?

"To je na izborniku. Moje je da igram što bolje i u klubu i u reprezentaciji kada dobijem šansu. Svi znamo kakva je konkurencija u Hrvatskoj, pogotovo u veznom redu, tako da mi je čast što samo uopće ovdje", odgovara Badelj.

U Hamburgu je dijelio svlačionicu s norveškim kapetanom Skjelbredom, a puno se tinte troši i na tinejdžera Odegaarda.

"Skjelbred nije bio pozivan u reprezentaciju dok smo bili zajedno u HSV-u, bio je u nekom konfliktu s bivšim izbornikom. Jako je neugodan, vižljast, što nisu karakteristike koje krase norvešku reprezentaciju, ali on upravo zato iskače i zato je posebno opasan. Za Odegaarda se vidi da je dobar, makar najviše o njemu znam iz medija".

Hrvatskoj bi protiv žilave Norveške jako dobro došla potpora s tribina.

"Uvijek se razmišlja i o protivniku, ali važnije je kako ćemo mi kao favoriti izgledati. Budemo li na pravoj razini, sve ostalo bit će manje bitno. Utakmica protiv Italije najbolja je pozivnica navijačima. Bez njihove podrške ne možemo na veliko natjecanje, neka nas dođu podržati", zaključio je Milan Badelj.

Još vijesti

  • Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    21.09.2024.

    Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    Napadač Vatrenih Ante Budimir postigao je pogodak u prvenstvenoj pobjedi Osasune nad Las Palmasom (2:1).  Osasuna je u šestom kolu La Lige ugostila Las Palmas, a u 39. minuti hrvatski je...

  • Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    19.09.2024.

    Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tablici Svjetske nogometne federacije. FIFA je između drugog i trećeg kola Lige nacija objavila novi poredak najboljih, a...

  • Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    18.09.2024.

    Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić klupsku karijeru nastavlja u Nizozemskoj, u redovima PSV Eindhovena. Nakon odlaska iz Hajduka, Ivan Perišić kao slobodan je igrač potpisao za PSV, bivšeg prvaka...

  • Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    17.09.2024.

    Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno je odigrao jednu od ključnih uloga za novu europsku pobjedu Kraljevskog kluba. Branitelj naslova Real Madrid dočekao je u prvom kolu Lige prvaka njemački...