Reprezentacija > Muška > A

100 nastupa je poseban osjećaj

Šuker predao Oliću
nagradu HNS-a: "Opet
ću dati sve od sebe"

25.03.2015.
Šuker predao Oliću nagradu HNS-a: "Opet ću dati sve od sebe"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Neumorni Ivica Olić dobio je u srijedu nagradu Hrvatskog nogometnog saveza za svojih 100 nastupa u dresu Vatrenih.

Hrvatska - Norveška
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.
28. ožujka 2015., 18:00
Zagreb, stadion Maksimir

Prodaja ulaznica
Putem interneta (20 posto popusta): do 25. ožujka - ULAZNICE
Na blagajnama stadiona: od 23. ožujka

foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, novoizabrani član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker, predao je nagradu 35-godišnjem Ivici Oliću, koji je u studenome protiv Italije na San Siru zaokružio svoj broj nastupa za Hrvatsku na 100.

"Odigrati 10, 20 ili 50 utakmica već su obiteljska veselja, ali doći do 100 ipak je nešto posebno, pogotovo na velebnom San Siru u tako važnoj utakmici protiv Italije. Želim Ivici još mnogo golova, mnogo zdravlja te da nas i on odvede u Francusku iduće godine", rekao je Šuker.

"Poslije SP-a imao sam namjeru završiti priču, nije mi se činilo toliko važnim doći do brojke 100. Međutim, razgovarao sam s izbornikom Kovačem, Srnom, Šimunićem i svi su mi rekli da je to velika stvar. Moja volja i želja nikada nisu bili upitni, samo se nisam želio nametati", sažeo je Olić.

foto: Drago Sopta/HNS

Koje trenutke Ivica Olić najviše pamti iz svoje reprezentativne karijere?

"Upravo mi je predsjednik Šuker asistirao za prvi gol, protiv Bosne i Hercegovine, a gol Italiji 2002. godine označio je početak moje karijere, ta mi je utakmica definitivno broj jedan, a nikada nisam bio onako tužan kao kada smo izgubili od Turske. Ta rana dugo nije zacijelila", kaže nogometaš HSV-a.

"Cilj sam ostvario, više se neću opterećivati. Nisam u godinama da mogu puno planirati koliko ću igrati, idem od utakmice do utakmice. Sada mi je najvažnija Norveška. Fizičke mi predispozicije omogućavaju da budem još uvijek dovoljno brz, a HSV mi je u ovim godinama dao dvogodišnji ugovor i iduće ga sezone želim vratiti u vrh", nastavlja Olić.

foto: Drago Sopta/HNS

Olić je sada među najiskusnijima u reprezentaciji te sigurno može mlađima ponuditi i mnoštvo korisnih savjeta.

"Prije sam možda malo i drhtao prije velikih utakmica, drugačije i igrao, pomalo divlje, a sada sam mirniji, zreliji, bolji u svakom segmentu. Igrao sam u Bayernu, jednom od najboljih svjetskih klubova, zbog kontinuiranog napretka iz godine u godinu", izjavio je.

Jedan od ljubimaca hrvatskih navijača poručuje kako ne planira ništa opuštenije ulaziti u daljnje dvoboje.

"Bez obzira na 100 nastupa, još uvijek dolazim na reprezentativna okupljanja s velikim elanom i u svakom ću sljedećem opet dati sve od sebe. Primjer borbenosti za mene je i kapetan Srna, a baš svi uvijek daju svoj maksimum. Počevši s Norveškom, gdje želimo nova tri boda na putu prema EP-u", zaključio je.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti

  • Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    21.09.2024.

    Ante Budimir postigao prvi ovosezonski ligaški pogodak

    Napadač Vatrenih Ante Budimir postigao je pogodak u prvenstvenoj pobjedi Osasune nad Las Palmasom (2:1).  Osasuna je u šestom kolu La Lige ugostila Las Palmas, a u 39. minuti hrvatski je...

  • Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    19.09.2024.

    Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tablici Svjetske nogometne federacije. FIFA je između drugog i trećeg kola Lige nacija objavila novi poredak najboljih, a...

  • Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    18.09.2024.

    Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić klupsku karijeru nastavlja u Nizozemskoj, u redovima PSV Eindhovena. Nakon odlaska iz Hajduka, Ivan Perišić kao slobodan je igrač potpisao za PSV, bivšeg prvaka...

  • Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    17.09.2024.

    Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno je odigrao jednu od ključnih uloga za novu europsku pobjedu Kraljevskog kluba. Branitelj naslova Real Madrid dočekao je u prvom kolu Lige prvaka njemački...