Natjecanja > Hrvatski kup

Izvučeni parovi
pretkola Hrvatskog
kupa

01.08.2013.
Izvučeni parovi pretkola Hrvatskog kupa
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik HNS-a Davor Šuker pomogao je u izvlačenju parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa na današnjem ždrijebu u Zagrebu.

U hotelu DoubleTree by Hilton održan je ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa koji su izborila 32 kluba. Ždrijebom je rukovodio povjerenik za natjecanje Kupa Neven Kolić, a u ime HNS-a je predstavnike klubova pozdravio i predsjednik HNS-a Davor Šuker:

"Drago mi je što mogu sudjelovati na izvlačenju parova Kupa koji je sjajno natjecanje zbog svoje draži da slabiji i siromašniji klub može napraviti iznenađenje. Siguran sam da će i ove utakmice biti vrlo gledane, kao što su i u Ligi 10 koja nam je donijela značajan pomak. Hrvatski nogometni savez svima vam je na dispoziciji, radimo na dobrobit svih klubova, a svima vam želim što više uspjeha u natjecanju i dobru promociju kroz Hrvatski kup."

U pretkolu HNK-a sudjeluju 32 kluba pobjednika ili finalista natjecanja za Županijski nogometni kup, a izvučeni su sljedeći parovi: Drava-Novalja, Opatija-Lučko, Mladost (Ždralovi)-Marsonia, Međimurje-Lekenik, Torpedo-Omladinac (N. Grad), Novigrad-Mladost (Palinovec), Slavonija-Graničar, Radnički-Suhopolje, Zagora-Ogulin, Borac (Imbriovec)-Zmaj (Blato), Jadran (Poreč)-Bobota Agrar, Zagorec-Kustošija, Zadar-Plitvica, Podravina-Imotski, Gorica-Moslavac i Zelina-Croatia (Grabrovnica).

Utakmice se igraju u srijedu 28. kolovoza u 16 sati po jednostrukom kup sustavu: u slučaju neodlučenog rezultata nakon 90 minuta, igraju se produžeci 2X15 minuta, a ako i po završetku produžetaka rezultat bude neodlučen, pobjednička momčad utvrdit će se izvođenjem jedanaesteraca.

Još vijesti