HNL.hr

Nastavak hrvatskog prvenstva

Gradski derbi na
Poljudu, Dinamo i
Rijeka po prve
pobjede

18.07.2015.
Gradski derbi na Poljudu, Dinamo i Rijeka po prve pobjede
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ove subote nastavlja se borba u novoj sezoni MAXtv Prve lige, a utakmicom u Zaprešiću otvorit će se i drugo kolo hrvatskog prvenstva.

Inter iz Zaprešića pod vodstvom Samira Toplaka prije tjedan je dana na svom travnjaku ugostio hrvatskog viceprvaka Rijeku, a nakon susreta bez pogodaka i podjele bodova, otvorit će i drugo kolo Prve lige. U subotu mu u goste stiže momčad Zagreba koja je na otvaranju nove nogometne sezone pretrpjela minimalan domaći poraz od Osijeka.

Igrači Dražena Beseka nakon dobrog otvaranja sezone i osvojena sva tri boda u Kranjčevićevoj okreću se prvom domaćem susretu u sklopu kojeg im u goste stiže hrvatski prvak Dinamo. U tjednu prije Dinama za Osijek su ugovore potpisali napadač Tomislav Štrkalj te veznjak Dominik Mihaljević.

Dinamov tjedan, nakon najvećeg hrvatskog derbija odigranog na samom otvaranju nove sezone na Maksimiru te ujedno i podjele bodova za sam start, bio je zanimljiv. Otvorili su Modri europsku sezonu domaćim susretom drugog pretkola Lige prvaka, a nakon 90 minuta igre semafor je pokazao konačnih 1:1 za uzvrat u Luksemburgu. U redovima hrvatskog prvaka, pak, za Osijek sigurno neće biti ozlijeđenih Juniora Fernandesa te Gordona Schildenfelda, a vrijedi vidjeti i hoće li zaigrati Arijan Ademi kojeg nije bilo u susretu s Fola Eschom.

Susret Rijeke i Slaven Belupa na rasporedu je u nedjelju navečer. Iako su Riječani najavljivali kako bi susret drugoga kola mogao biti odigran u trening-kampu HNK Rijeke, ipak će se odigrati na stadionu Kantrida. Riječani će tako krenuti po prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone nakon što su ovoga tjedna potpisali ugovore s Jurijom Cisottijem te Franom Ikićem, ali i nakon što su u drugom pretkolu Europske lige, ovog četvrtka, poraženi od Aberdeena 0:3.

Farmaceuti su, u debiju svog novog trenera Željka Kopića, poraženi u gostima kod Istre 1961 (1:3). Novo kolo donosi im još jedno gostovanje, ovoga puta kod Rijeke koja također traži prvo slavlje.

Momčad Hajduka, nakon podjele bodova u derbiju na Maksimiru, u drugome kolu očekuje borba s gradskim rivalom Splitom. Iza Bilih ovoga je tjedna europsko gostovanje kod Luke Koper te poraz 2:3 od istog suparnika, kao i odlazak Dine Mikanovića u Aarhus. Uoči susreta sa Splitom na Poljudu pitanje je hoće li Kamerunac Franck Ohandza biti spreman za nastup nakon što nije otputovao u Koper.

Splićani su, pak, sezonu otvorili s 2:1 protiv Lokomotive pred svojim navijačima te mladi Crveni u goste gradskom suparniku stižu po nov dobar rezultat.

Lokomotiva s Antom Čačićem nije uspjela osvojiti tri boda na startu domaćeg prvenstva te će to pokušati učiniti u ponedjeljak navečer, u posljednjem dvoboju drugoga kola, onom s Istrom 1961. Prethodno je i Lokomotiva zakoračila u Europsku ligu, a u drugom je pretkolu kvalifikacija u Kranjčevićevoj ugostila grčki PAOK Igora Tudora. Lokosi su u Europi upisali pobjedu 2:1 te se okrenuli susretu s Istrom u kojem ne mogu računati na suspendiranog Luku Capana.

Istra 1961 je na Drosini u prvome kolu nove sezone Prve lige upisala tri boda slavljem 3:1 nad Slaven Belupom te utakmicu drugoga kola, onu s Lokomotivom u ponedjeljak, dočekuje s vodeće pozicije na ljestvici domaćeg prvenstva. U borbu za nova tri boda momci Igora Pamića morat će, pak, bez ozlijeđenih Nevena Vukmana i Josipa Vukovića.

MAXtv Prva liga, 2. kolo:
Inter Zaprešić - Zagreb (subota, 21:00)
Osijek - Dinamo (nedjelja, 19:00)
Rijeka - Slaven Belupo (nedjelja, 21:00)
Hajduk - Split (nedjelja, 21:00)
Lokomotiva - Istra 1961 (ponedjeljak, 20:00)

Još vijesti