HNL.hr

Završen izbor najboljeg igrača kola

Bezjak je najbolji
igrač 16. kola MAXtv
Prve lige

10.11.2015.
Bezjak je najbolji igrač 16. kola MAXtv Prve lige
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ove nedjelje završeno je i 16. kolo MAXtv Prve lige, a u istom su se istaknula tri igrača koji konkuriraju za
najboljeg igrača kola.

Tko je najbolji igrač 16. kola MAXtv Prve lige?
Roman Bezjak
79%
Junior Fernandes
10%
Tomislav Šarić
11%
Ukupno glasova: 102

U petak je 16. kolo otvorila Lokomotiva slavljem 2:1 nad Interom u Zaprešiću da bi u prvom susretu dana u subotu Osijek minimalno svladao Hajduk, a Zagreb potom na svom terenu upisao prvo ovosezonsko slavlje. Bolji je bio od Slaven Belupa s 2:0. Dinamo je u nedjelju s 1:0 svladao Istru 1961 da bi Rijeka kolo zaključila domaćom pobjedom 2:1 nad Splitom.

Trojica igrača u 16. kolu tako ponovno konkuriraju za najboljeg igrača kola.

U susretu Rijeke i Splita ove nedjelje, u kojem je domaćin pobjedom 2:1 dodatno učvrstio vodeću poziciju na ljestvici Prve lige, istaknuo se Roman Bezjak važnim i lijepim pogotkom u 37. minuti susreta. Proigrava ga tada Stefan Ristovski, a Bezjak, koji je i ranije imao dobre pokušaje, tada sigurno zabija za domaćih 2:0.

Hrvatskog prvaka do minimalne pobjede nad Istrom 1961 i drugoga mjesta na ljestvici domaćeg prvenstva predvodio je Junior Fernandes jedinim pogotkom u susretu. U 82. minuti Armin Hodžić prolazi kroz gostujuću obranu, vratar Istre 1961 odbija udarac, a odbijenu loptu, pak, koristi Fernandes kako bi glavom zabio za slavlje svoje momčadi.

Momčad Osijeka u subotu je stigla do treće ovosezonske pobjede, a bolja je na svom travnjaku bila od Hajduka s minimalnih 1:0. Zaslužan za pobjednički pogodak bio je Tomislav Šarić kojega u 41. minuti proigrava Mile Škorić, dok Šarić udarcem s ruba kaznenog prostora trese gostujuću mrežu.

Još vijesti