HNL.hr

Odluke Disciplinskog suca od 11. studenog

Novčane kazne za pet
klubova

11.11.2015.
Novčane kazne za pet klubova
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević proveo je postupak i donio odluke o kaznama po prijavama zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i neprimjernog skandiranja navijačkih skupina na četiri utakmice 15. i 16. kola.

U 15. kolu na utakmici Hajduk-Rijeka evidentirano je paljenje pirotehničkih sredstava od strane navijačke skupine Torcida u više navrata s kulminacijom u 65. minuti utakmice kada je zapaljeno više desetaka baklji od kojih je devet ubačeno u teren za igru te je ispaljeno desetak topovskih udara pa je utakmica od strane suca morala biti privremeno prekinuta. U tom periodu na sjevernoj tribini zapaljen je kraći vatromet, a desetak minuta kasnije na istoj tribini zapaljeno je oko 40 stolica. Zbog svih ovih događanja neprimjerenih nogometnoj utakmici HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna.

Na utakmici Split-Dinamo zabilježeno je neprimjereno skandiranje prema gostujućim igračima i sucima utakmice od strane manjeg dijela gledatelja s istočne tribine, a prijavljeno je i neprimjereno obavljanje posla pobirača lopti u završnici utakmice pa je RNK Split kažnjen s 15.000 kuna.

U 16. kolu također su dvije utakmice bile u obradi kod disciplinskog suca zbog neprimjerenog ponašanja gledatelja. Na utakmici Rijeka-Split u 26. minuti dio navijačke skupine Armada na kratko je uvredljivo skandirao pa će HNK Rijeka platiti kaznu od 6.000 kuna dok je na utakmici Osijek-Hajduk navijačka skupina Torcida ponovo unijela i palila pirotehnička sredstva (u 36. i 80. minuti, ukupno dvadesetak komada). Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen s 12.000 kuna, a NK Osijek kao organizator utakmice mora platiti kaznu od 6.000 kuna.

 

Zbog pet opomenutih igrača na utakmici 15. kola Split-Dinamo i 16. kola Inter Zaprešić-Lokomotiva (nesportsko ponašanje momčadi, članak 54. DP HNS), RNK Split i NK Lokomotiva kažnjeni su sa po 5.000 kuna.

Još vijesti