HNL.hr

Modri po pobjedu za izjednačenje na vrhu

Derbi na Maksimiru,
Lokomotiva gostuje
kod Splita

05.12.2015.
Derbi na Maksimiru, Lokomotiva gostuje kod Splita
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Subota u 19. kolu MAXtv Prve lige donosi derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru, kao i dvoboj Splita i Lokomotive na Parku mladeži.

Koji rezultat očekujete u derbiju Dinama i Hajduka?
Pobjedu Dinama
40%
Pobjedu Hajduka
40%
Remi
20%
Ukupno glasova: 10

Dinamo će u derbi zakoračiti s drugog mjesta na ljestvici nakon deset ostvarenih pobjeda, šest remija i dva pretrpljena poraza, odnosno, s 36 sakupljenih bodova, a u dosadašnjem su dijelu sezone Modri odigrali dva susreta s Bilima, prvi je na otvaranju sezone završio remijem 1:1, dok je drugi, u sklopu desetog kola, također završio bez pobjednika, ali i bez pogodaka.

"Čekamo utakmicu s veseljem, vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo osvojiti tri boda. Mislim da se neće braniti, ali neće ni srljati. Tražit će svoju priliku u greškama. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja", kazao je uoči derbija trener Dinama Zoran Mamić.

Hajduk, pak, na Maksimir stiže sa stepenice niže, ali također uz deset slavlja te pet neriješenih rezultata i tri poraza za ukupno 35 osvojenih bodova, a u proteklom tjednu Bili su osigurali i polufinale Kupa Hrvatske slavljem nad Zagrebom 2:1.

"Smatram da smo u Zagrebu pametno proveli dane. Momčad je jako dobra, stabilni smo, željni i puni motiva. Pred nama je najveći derbi. Ovu utakmicu gledam s jako dobrim osjećajima. Imamo dosta ozlijeđenih igrača i ne znam što će biti protiv Dinama, ali smatram da je momčad spremna i znam da ćemo dati sve od sebe. Rezultat ćemo vidjeti u subotu, no siguran sam da je momčad na pravoj razini, da je zajedno te da u njoj vlada dobar duh. Cilj nam je protiv Dinama odigrati koncentrirano i dobro", izjavio je pred dvoboj s hrvatskim prvakom trener Hajduka Damir Burić.

Crveni su se uoči 19. kola hrvatskog nogometnog prvenstva smjestili na četvrto mjesto na tablici uz osam pobjeda te po pet remija i poraza, točnije, s 29 prvenstvenih bodova.

"Očekivanja su uvijek ista, dolazi nam izravni konkurent za četvrto mjesto, za Europu. Utakmica će biti teška, protivnik ima kvalitetu i želi isto mjesto kao i mi. Svi smo motivirani, želimo biti opet dominantni i dobro organizirani te želimo bodove, naravno. Bilo bi dobro kada bi se odvojili na devet bodova od Lokomotive, ali Prvenstvo je dugo. Lokomotiva je momčad koja se dobro brani i dobro se otvara u kontru i polukontru. Ima brze i hitre napadače, ali mnogo toga ovisit će o nama. Ako budemo kompaktni, smatram da će biti dobri izgledi da mi na kraju uzmemo sva tri boda", rekao je trener Splita Goran Sablić koji u susretu ne može računati na Dinu Špehara koji trenira individualno s kondicijskim trenerom.

Lokosi se nalaze poziciju ispod Splićana uz sedam slavlja, dva neriješena rezultata i devet poraza te 23 boda, a u gostima kod Splita na otvaranju sezone Lokomotiva je poražena 1:2, dok je na svom travnjaku u sklopu desetog kola slavila 1:0.

Hrvatski derbi Dinama i Hajduka u sklopu 19. kola MAXtv prve lige na Maksimiru je na rasporedu u 15 sati, dok će Split i Lokomotiva zaigrati od 17 sati na Parku mladeži.

Izvori: gnkdinamo.hr, rnksplit.hr

Još vijesti