Reprezentacija > Ženska > A

Hrvatice razočarane porazom u Mađarskoj

Kolak: "Imali šansu,
problem je
realizacija"

09.04.2016.
Kolak: "Imali šansu, problem je realizacija"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija poražena je u petak u Györu rezultatom 2:0.

Mađarske su nogometašice slavile pogocima Jakabfi krajem prvog i krajem drugog poluvremena te se poravnale na tablici kvalifikacijske Skupine 5 s Hrvaticama, sa sedam osvojenih bodova.

"Bila je to teška, prava kvalifikacijska utakmica u kojoj su se Mađarice bolje snašle od naših igračica. Vidjela se veća razina profesionalnosti kod njih, premda su posjed lopte i prilike bili na našoj strani. Međutim, problem je realizacija, da smo bolje reagirali u nekim situacijama i rezultat bi bio bolji", sažeo je izbornik Hrvatske Zvonimir Kolak.

"Ipak, ukupan dojam ostaje da smo imali svoju šansu. Moramo još mnogo raditi, posebno na fizičkoj spremi i na koncentraciji. Došli smo do razine na kojoj se traži mnogo veća profesionalnost kako bi se otišlo na željeno Europsko prvenstvo", dodao je.

Kapetanica Iva Landeka nije skrivala razočaranje unutar hrvatske ekipe zbog ovakvog rezultata.

"Sve u svemu, bilo je jako loše i osjeća se veliko razočaranje, provlači se kroz atmosferu u našem hotelu. Željele smo nešto postići, otići na Europsko prvenstvo, ali nakon ovog poraza šanse su nam znatno manje. Međutim, nećemo odustati, probat ćemo dobiti obje utakmice protiv Rusije i možda se naposljetku ipak kvalificirati".

Još vijesti