HNL.hr

Završetak sezone 2015./2016.

Dinamo i Hajduk u
gostima, Rijeka i
Split domaćini

14.05.2016.
Dinamo i Hajduk u gostima, Rijeka i Split domaćini
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Posljednje, 36. kolo MAXtv Prve lige u sezoni 2015./2016. zaključit će ove subote Rijeka i Istra 1961, Zagreb i Hajduk, Lokomotiva i Dinamo te Split i Slaven Belupo.

Hrvatski viceprvak kao drugi dočekuje Puljane s 20 slavlja, 14 remija i jednim porazom te uz 74 sakupljena boda. Na Drosini je Rijeka u devet kolu minimalno slavila. U sklopu 18. kola Rijeka je na Rujevici upisala novo minimalno slavlje nad istim suparnikom, jednako kao i devet kola kasnije u Puli.

"Ovo je jedna utakmica posebnog značaja. Naravno da nas zanima rezultat, a jedini cilj je pobjeda. Priča Ivana Vargića je primjer mladim igračima. Nama je velika čast na način na koji odlazi. U kadru s utakmicom za Istru 1961 su Andrej Prskalo i Ivan Nevistić", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek, a od njegove se momčadi oprostio vratar Vargić koji odlazi u Lazio, dok u susretu s Istrom 1961 Riječani neće moći računati na Filipa Bradarića i Ivana Močinića zbog kartona.

Zeleno-žuti u Rijeku odlaze kao pretposljednji s četiri pobjede, 12 neriješenih rezultata i 19 poraza te s 24 prvenstvena boda.

"Za njih će to biti jedna opuštenija, a shodno tome i poletnija utakmica na koju mi moramo odgovoriti na isti način. Vidim da spremaju feštu, a i sama utakmica će biti humanitarnog karaktera. Stadion će vjerojatno biti pun i njihovi igrači će sigurno htjeti pokazati kvalitetu koju imaju. Mi se s druge strane moramo oduprijeti tome", rekao je trener Istre 1961 Andrej Panadić koji u susretu ne može računati na Šimu Gržana, Nikolu Žižića, Ivicu Jurkića i Ignacija Lucasa Varelu zbog kartona.

Pjesnici su i dalje posljednji uz 3 slavlja, osam remija i 24 poraza te 17 osvojenih bodova. Zagreb je na Poljudu u devetom kolu minimalno poražen. U Kranjčevićevoj je devet kola kasnije Hajduk slavio 2:0, a na Poljudu u 27. kolu s minimalnih 1:0.

Bili u Zagreb stižu kao treći sa 16 pobjeda, deset neriješenih rezultata i devet poraza te s 58 bodova.

"Cijelo prvenstvo se odrazilo na stanje u momčadi. Momci koji će se suprotstaviti Zagrebu su mladi, najstariji će biti 95. godište, ali bez obzira na sve igrat ćemo hajdučki i junački. Momčadi smo priključili Ismajlija, Relotu i Maganjića koji je 99. godište. Moramo im dati maksimalnu podršku i slobodu, ali držati se baze. Oni su s nama kratko vrijeme, ali nadam se da će se stići prilagoditi", izjavio je trener Hajduka Damir Burić koji zbog suspenzije ne može računati na Lorenca Šimića, a zbog kartona na Tina Svena Sušića.

Lokosi su četvrti uz 16 slavlja, četiri remija i 15 poraza te 52 boda. Dinamo je u Kranjčevićevoj u devetom kolu slavio 4:0, dok je u 18. kolu bio bolji s 3:1. Devet kola kasnije Dinamo je na Maksimiru upisao pobjedu 3:2, a od nogometa će se u novom međusobnom susretu ove dvije momčadi oprostiti Jerko Leko.

Modri kao novi-stari hrvatski prvak odlaze u goste na svoj Maksimir Lokomotivi s 25 pobjeda, sedam neriješenih rezultata i tri poraza te 82 boda.

"Želimo sezonu završiti na način kako smo igrali cijelu sezonu, a to je pobjedom. Ostvarili smo sve ciljeve ove sezone: plasman u Ligu prvaka, obranili duplu krunu i afirmirali puno mladih igrača tako da je ovo bila zaista sportski gledano izvrsna sezona. Želja je priliku dati nekim mlađim igračima, ali isti dan igra B momčad, a u nedjelju ujutro juniori derbi za prvo mjesto s Lokomotivom tako da stvarno ne znam tko će igrati. Ali sigurno mogu reći da će momčad biti čak mlađa nego inače", kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Crveni će kao šesti ugostiti Koprivničane te uz deset slavlja, 16 remija i devet poraza te 46 bodova. U devetom kolu u Koprivnici je rezultat bio 1:1. Devet kola kasnije Split je na svom terenu slavio 2:0, a u 27. kolu je u gostima upisao minimalnu pobjedu.

"Slaven Belupo je dobra momčad, digli su se u završnici sezone, imaju samo jedan prvenstveni poraz u posljednjih pet utakmica i naravno da se ozbiljno pripremamo za ovaj dvoboj. Imamo pozitivan skor s njima, dva puta smo ih dobili ove sezone, jednom je završilo neriješeno, a cilj nam je da upišemo tri boda i s pobjedom odemo na odmor", rekao je trener Splita Goran Sablić koji u susretu ne može računati na Petra Mišića zbog ozljede i Juru Obšivača zbog kartona.

Farmaceuti odlaze u Split kao sedmi s devet pobjeda, 12 neriješenih rezultata i 14 poraza te 39 bodova.

"U Split idemo kao što smo odlazili i na sve dosadašnje utakmice. Igrat ćemo maksimalno ozbiljno i odgovorno, a pokazat ćemo igru koja će biti na visokoj razini", izjavio je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Susreti 36. kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Istre te Zagreba i Hajduka počinju u 17 sati, dok će Lokomotiva i Dinamo te Split i Slaven Belupo zaigrati od 19 sati.

Izvori: nk-rijeka.hr, nkistra1961.hr, hajduk.hr, gnkdinamo.hr, rnksplit.hr

Još vijesti