HNL.hr

Oproštaj Jerka Leke

Dinamo pobjedom
proslavio dvostruku
krunu, slavlja
Rijeke, Hajduka i
Slaven Belupa

14.05.2016.
Dinamo pobjedom proslavio dvostruku krunu, slavlja Rijeke, Hajduka i Slaven Belupa
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Posljednje, 36. kolo MAXtv Prve lige ove je subote nastavljeno pobjedom Rijeke 2:0 nad Istrom 1961 te Hajduka nad Zagrebom 3:2, a zaključeno je slavljem Dinama nad Lokomotivom 4:0 te Slaven Belupa nad Splitom 2:0.

Rijeka - Istra 1961 2:0 (1:0)

Hrvatski viceprvak, koji se oprostio od svog vratara Ivana Vargića koji je krenuo put Lazija, kao drugi je dočekao Puljane s 20 slavlja, 14 remija i jednim porazom, dok su Zeleno-žuti u Rijeku otišli kao pretposljednji s četiri pobjede, 12 neriješenih rezultata i 19 poraza.

Riječani su sezonu okončali domaćom pobjedom na Rujevici nad Istrom 1961. U 32. minuti uvodnih 1:0 postavio je Marko Vešović.

Josip Brezovec u 52. je minuti siguran za konačnih 2:0.

Zagreb - Hajduk 2:3 (0:2)

Pjesnici su i dalje posljednji uz tri slavlja, osam remija i 24 poraza, dok su Bili u Zagreb stigli kao treći sa 16
pobjeda, deset neriješenih rezultata i devet poraza.

Hajduk je sezonu zaključio gostujućom pobjedom u Kranjčevićevoj. U 29. minuti goste je u vodstvo doveo Toma Bašić koji po ubačaju Frana Tudora lobom zabija gol. Domaćin, pak, šest minuta kasnije ostaje s igračem manje na terenu nakon što je crveni karton zaradio Stjepan Stubičan.

Tudor je u gostujućim redovima u 45. minuti po asistenciji Tončija Mujana zabio za 2:0.

Uspio je u nastavku, točnije, u 58. minuti Lovro Medić smanjiti zaostatak domaće momčadi na 1:2, no u 70. minuti s 11 je matara siguran Tudor za 3:1. Konačnih 2:3, također iz kaznenog udarca, postavio je šest minuta kasnije Medić.

foto: Drago Sopta/HNS

Lokomotiva - Dinamo 0:4 (0:2)

Lokosi su četvrti uz 16 slavlja, četiri remija i 15 poraza, dok su Modri kao novi-stari hrvatski prvak otišli u goste Lokomotivi na svoj Maksimir i na proslavu dvostruke krune s 25 pobjeda, sedam neriješenih rezultata i tri poraza.

Hrvatski prvak pobjedom se oprostio od sezone te je na Maksimiru proslavio i 11. naslov prvaka Hrvatske zaredom, kao i naslov osvajača Kupa Hrvatske.

foto: Drago Sopta/HNS

Marko Rog otvorio je susret pogotkom u suprotne rašlje u 23. minuti da bi pet minuta kasnije Armin Hodžić udarcem s dvadeset metara u gornji kut suparničke mreže postavio 2:0.

Odmah po povratku na teren nakon predaha Amer Gojak po povratnoj lopti Danija Olma siguran je za 3:0 da bi konačnih 4:0 u 56. minuti postavio Junior Fernandes koji kupi odbijenu loptu nakon pokušaja Nikole More.

U porazu od gradskog suparnika u redovima Lokomotive od nogometa se oprostio Jerko Leko koji je tako okončao svoju karijeru u 27. minuti utakmice.

foto: Drago Sopta/HNS

Split - Slaven Belupo 0:2 (0:1)

Crveni su kao šesti ugostili Koprivničane te uz deset slavlja, 16 remija i devet poraza, dok su Farmaceuti otišli u Split kao sedmi s devet pobjeda, 12 neriješenih rezultata i 14 poraza.

Muzafer Ejupi svoju je momčad doveo u vodstvo u 15. minuti da bi konačnih 2:0 u 68. minuti postavio Sandi Križman.

Još vijesti